la-vinotire-le-conquet-13.jpg
©Pascal Léopold
Vijf prima ecologische hotels!Combineer charme met duurzaamheid

Vijf prima ecologische hotels!

Wil je graag een gezellige en sfeervolle accommodatie die ook nog eens milieuvriendelijk is? Leg jezelf heerlijk in de watten zonder je schuldig te voelen in deze 5 sfeervolle accommodaties, alle 5 overtuigd milieuvriendelijk.

default-copie.jpg

De sfeer van een familiehuis, in Le Conquet

La Vinotière

La Vinotière, in Le Conquet, ademt de sfeer van een huis aan zee. Het ligt op een steenworp afstand van de afvaartsteiger naar de eilanden Molène en Ouessant. Het hotel, met het Europees Ecolabel, heeft vijf kamers en twee appartementen, alle even gezellig… mede dankzij de afstandsbediening. De regelaar voor de waterdruk en de spaarlampen dragen bij aan energiebesparing. In de gezellige inrichting is een goed evenwicht bereikt tussen oude, natuurstenen muren, hout en moderne materialen. Voor het ontbijt of de thee kun je aanschuiven bij de openhaard en genieten van de huis- en streekspecialiteiten (dicht bij huis gekocht, natuurlijk). In het torentje staat de jacuzzi, een uitstekende manier om te ontspannen!

La Vinotière


Hotel-winkel en delicatessen (fair trade), in Le Pouliguen

Casa Cosy

“Casa” omdat het hier voelt alsof je thuis bent. “Cosy”, want dat is het woord dat precies past bij de inrichting van de acht kamers, die vriendelijk is en geïnspireerd op natuur en kust. Casa Cosy ligt op korte afstand van het centrum en het strand van Le Pouliguen, en het is meer dan een hotel. Het is een concept store met een leuke decoratie- en cadeauwinkel en een delicatessenwinkel vol heerlijkheden. Aansluitend bij het idee van fair trade en duurzaamheid, zijn de meeste artikelen ambachtelijk gemaakt en komen de meeste levensmiddelen uit de buurt. Het tuinmeubilair van gerecyclede pallets is een goede plek om van dat heerlijks te genieten. Krijg je zin om de Côte Sauvage en de zoutpannen van Guérande te verkennen? Pak dan de fiets, te huur bij de eigenaars.

Casa Cosy


Authenticiteit en “green attitude”, in Sable-d’Or-les-Pins

Hôtel de Diane

Op 100 m van het grote strand van Sable-d’Or-les-Pins ligt Hôtel de Diane, een succesvolle combinatie van authenticiteit en duurzaamheid. De historische villa is gebouwd in een kenmerkende Anglo-Bretonse stijl en telt 46 ultramodern ingerichte kamers, in warme, natuurlijk kleuren. Het hotel heeft het Europese Ecolabel: afval wordt gerecycled, er worden groene schoonmaakproducten gebruikt en energie komt uit duurzame bronnen… Bij het ontbijt en ook in “Le 1925”, het restaurant van het hotel, worden vooral verse, biologische en streekproducten geserveerd. Zoals, tijdens het seizoen, mosselen uit Fréhel en sint-jakobsschelpen uit Erquy… De twee Caps, allebei in de buurt van het hotel, zijn zeker de moeite waard als je ook nog eens uitgebreid van de natuur wilt genieten!

Hôtel de Diane

 


Aan het water, in Port-Manec’h

Manoir Dalmore

Manoir Dalmore ligt op een idyllische plek in Névez, boven het strand van Port-Manec’h met zijn badhokjes in retrostijl. Het fraaie huis is gebouwd van graniet en het heeft tien kamers en suites, waarvan een aantal uitkijkt over zee. De combinatie van natuurstenen muren, houtwerk en originele alkoven met vrolijke kleuren zorgt voor een schitterend resultaat. Het ecohotel gebruikt alleen groene energie en doet er alles aan om het milieu zo weinig mogelijk te belasten: schone handdoeken alleen als je er om vraagt, geen bad maar energiebesparende douches, zuinige elektrische apparaten, doucheschuim en shampoo met zo weinig mogelijk verpakking enz. Bij het hotel hoort ook een heerlijk rustgevende tuin.

Manoir Dalmore


Een hotel dat opgaat in zijn omgeving, Belle-Île-en-Mer

Hôtel-Restaurant-Spa La Désirade

Zachtroze gevels, blauwe luiken… Dat zijn helemaal de kleuren van Belle-Île-en-Mer! De 32 kamers, waaronder 4 suites, van hotel-restaurant-spa La Désirade zijn ondergebracht in kleine eenheden, die als een ecologisch dorpje opgaan in hun omgeving. Hout en pasteltinten geven de kamers een warme, rustgevende sfeer. De ramen kijken uit op een grote tuin met veel bloemen. Het hotel ligt in een bijzonder stuk natuur en het doet er alles aan om het milieu te ontzien: het gebruik van water en elektriciteit wordt bijgehouden, de inkoop gebeurt zoveel mogelijk lokaal en milieubewust, personeel wordt geworven op het eiland zelf enz. Installeer je dus met een gerust hart in het bubbelbad en geniet van de geluiden van de zee…

Hôtel-Restaurant-Spa La Désirade

 

Oot Interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne