gte-smaphore-de-lervily-salon-coucher-du-soleil-pascal-leopold-2.jpg
©Pascal Leopold

Een kamer met uitzicht op de zee, en ook alleen maar de zee!

Vijf bijzondere adressen, waar je alleen het water ziet

Kies het ruime sop, letterlijk en figuurlijk, en droom weg bij het geluid van de golven in deze vijf bijzondere Bretonse hotels en vakantiehuizen. Of ze nu op een rotsige klif liggen of aan het strand, je hebt er gegarandeerd een vakantie waarbij je enkel water ziet!

In één oogopslag

1. Tussen hemel en zee

 Castelbrac Hotel & Spa – Dinard

Dinard, aan de Côte d’Émeraude, daar vindt u de top van de Bretonse hotels en restaurants! Op de rotsen staat een 19-eeuwse Engelse villa, die als door magie is omgevormd tot een luxehotel in art-decostijl, met 24 kamers en suites: elk van de gerieflijke kamers van Castelbrac kijkt uit over de Baie du Prieuré en de vestingwerken van Saint-Malo. De zee als inspiratie duikt overal subtiel op: in het sterrenrestaurant, in de bar (l’Aquarium) met zijn uitstekende kaart. Er is een spa en een verwarmd buitenzwembad, heerlijk na een wandeling langs de Rance of de GR®. Wordt u aangetrokken door het water? Gun uzelf een ontbijt op het water, op een boot, helemaal voor u alleen… Een idee om meteen voor te vallen!

Le Castelbrac


2. Aan het water!

Hotel Castel Beau Site – Ploumanac’h (Perros-Guirec)

Dit is een van de plekken langs de Côte de Granit Rose met het mooiste uitzicht over zee. In Ploumanac’h, langs de baai van Saint-Guirec met zijn heldere of turquoise water, ligt Manoir Costaérès. Het mythische “Beau Site” uit de jaren 20 van de vorige eeuw is omgevormd tot een stijlvol Castel, met een ontspannen sfeer. Er zijn 32 kamers en suites met uitzicht over de zee, plekken waar u veilig bent voor de elementen, voor onstuimig weer, maar ook voor de felle zon. Ook de eetzaal en de keuken van Nicolas Le Luyer zijn op de zee georiënteerd.

Castel Beau Site

3. Hangend boven het water, in Le Conquet

Le Sainte-Barbe, hôtel & spa Le Conquet

Een constructie van glas en beton, hangend boven de oceaan! Vanaf de uitstekende rotspunt waarop het Sainte-Barbe Hôtel & Spa Le Conquet – M Gallery *** gebouwd is, heb je een adembenemend uitzicht over de Iroise-zee. In de verte ontwaar je de kusten van de eilanden Béniguet, Molène en Ouessant. Jaloezie op je medegasten is hier niet aan de orde, want alle 34 kamers, met een verfijnde, eigentijdse uitstraling, geven uitzicht op het water. Als het donker is, lijken de verschillende vuurtorens over je te waken. Om echt te ontspannen, kun je een behandeling reserveren in het wellnessdeel (zeewater) en genieten van de smaken van de zee in het gastronomische restaurant. Vanaf het dakterras kun je getuige zijn van ongelooflijk mooie zonsondergangen!

Sainte-Barbe Hôtel & Spa

4. Als een vuurtorenwachter, langs de Baai van Audierne

Le Sémaphore de Lervily

Vanhieruit zie je de hele Baai van Audierne, van de vuurtoren van Eckmühl tot de Pointe du Raz. Op de Pointe de Lervily, omringd door heide en gaspeldoorn, ligt een voormalige militaire semafoor die omgebouwd is tot een enorm charmant vakantiehuis. Eiken vloeren, linnen gordijnen, kalkverf op de muren… Voor de afwerking zijn stijlvolle natuurlijke materialen gebruikt. De vier slaapkamers kijken uit over de zee, de woonkamer ook. Vanaf de comfortabele designbanken heb je door de zeven raampartijen, die samen één geweldig venster vormen, een uitzicht op de Atlantische Oceaan dat nooit verveelt. De perfecte plek om je een week lang vuurtorenwachter te wanen.

Le Sémaphore de Lervily


5. Tegenover de Aiguilles de Port-Coton, op Belle-Île-en-Mer

Hôtel Le Grand Large

Een klein eindje verderop liggen de Aiguilles de Port-Coton. Hôtel du Grand Large***, aan de woeste kust van Belle-Ile-en-Mer ziet er stoer uit, met zijn leien dak en baksteenkleurige muren. In dit helemaal gerenoveerde landhuis uit de jaren 1900 heerst de sfeer van een « familiepension ». Er zijn 35 kamers waarvan meer dan de helft inderdaad uitkijkt over “le grand large », de wijde zee. De inrichting in Engelse sfeer is intiem en gezellig, zeker als buiten een gure, winters wind blaast. Bij mooi weer kun je terecht in de tuin met soorten die bestand zijn tegen het klimaat dat hier heerst of kun je een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad. Wat is hier een « must »? Een ontbijt in de zon of ’s avonds nog een laatste drankje op het panoramaterras.

Hôtel Le Grand Large

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten