© Pascal Leopold
Een kamer met uitzicht op de zee, en ook alleen maar de zee!Vijf bijzondere adressen, waar je alleen het water ziet

Een kamer met uitzicht op de zee, en ook alleen maar de zee!

Kies het ruime sop, letterlijk en figuurlijk, en droom weg bij het geluid van de golven in deze vijf bijzondere Bretonse hotels en vakantiehuizen. Of ze nu op een rotsige klif liggen of aan het strand, je hebt er gegarandeerd een vakantie waarbij je enkel water ziet!

hotel-sainte-barbe-chambre.jpg
©Hôtel Sainte-Barbe

1. Hangend boven het water, in Le Conquet

Le Sainte-Barbe, hôtel & spa Le Conquet

Een constructie van glas en beton, hangend boven de oceaan! Vanaf de uitstekende rotspunt waarop het Sainte-Barbe Hôtel & Spa Le Conquet – M Gallery *** gebouwd is, heb je een adembenemend uitzicht over de Iroise-zee. In de verte ontwaar je de kusten van de eilanden Béniguet, Molène en Ouessant. Jaloezie op je medegasten is hier niet aan de orde, want alle 34 kamers, met een verfijnde, eigentijdse uitstraling, geven uitzicht op het water. Als het donker is, lijken de verschillende vuurtorens over je te waken. Om echt te ontspannen, kun je een behandeling reserveren in het wellnessdeel (zeewater) en genieten van de smaken van de zee in het gastronomische restaurant. Vanaf het dakterras kun je getuige zijn van ongelooflijk mooie zonsondergangen!

Sainte-Barbe Hôtel & Spa


2. Art deco en zen-sfeer, aan de Côte de Granit rose

L’Agapa, hôtel 5*

Aan je voeten ligt het uitgestrekte strand van Trestraou, aan de horizon de Archipel des Sept-Îles. Een mooiere ligging aan de Côte de Granit Rose kun je je niet bedenken! Natuurlijk is Bretonse natuursteen gebruikt voor de buitenkant van L’Agapa, een gebouw in art-decostijl waarin verder veel glas en staal verwerkt is. De inrichting van de 45 kamers van dit 5*-hotel in Perros-Guirec is sober, en helemaal in zwart-wit. Dat geeft een geraffineerde sfeer, maar verwijst ook naar het Gwenn ha Du van de Bretonse vlag. En als je je afvraagt wat die verlichte vierkanten rond het hoofdeinde van het bed te betekenen hebben: ze verwijzen naar het magische vierkant, een Chinees spel waarbij je het cijfer 13 moet vinden. En wil je helemaal gelukkig worden, ga dan naar de Spa Nuxe, nog altijd met uitzicht op de zee!

L’Agapa


3. Als een vuurtorenwachter, langs de Baai van Audierne

Le Sémaphore de Lervily

Vanhieruit zie je de hele Baai van Audierne, van de vuurtoren van Eckmühl tot de Pointe du Raz. Op de Pointe de Lervily, omringd door heide en gaspeldoorn, ligt een voormalige militaire semafoor die omgebouwd is tot een enorm charmant vakantiehuis. Eiken vloeren, linnen gordijnen, kalkverf op de muren… Voor de afwerking zijn stijlvolle natuurlijke materialen gebruikt. De vier slaapkamers kijken uit over de zee, de woonkamer ook. Vanaf de comfortabele designbanken heb je door de zeven raampartijen, die samen één geweldig venster vormen, een uitzicht op de Atlantische Oceaan dat nooit verveelt. De perfecte plek om je een week lang vuurtorenwachter te wanen.

Le Sémaphore de Lervily


4. In het uiterste westen, op Ouessant

Hôtel-Restaurant le Roc’h Ar Mor

Zet je koffers maar neer en geniet van het uitzicht op het blauwe water van de Iroise-zee! Roc’h Ar Mor, gelegen aan de baai van Lampaul, op Ouessant, is het perfecte adres om de rest van de wereld te vergeten. De vijftien kamers zijn stijlvol ingericht, met bescheiden accenten in de kleuren rood, zwart, goudgeel, blauw en groen: de kleuren van de lokale tartan. Alle kamers, op de begane grond, met balkon of onder het dak, kijken uit over de zee of het omringende heidelandschap. Vanuit de tuin loop je zo naar beneden, naar Porz Noan, een kleine inham. Ook de ongerepte Pointe de Pern ligt vlak bij het hotel. Je kunt er heerlijk dwalen door een doolhof van rotsen! Terug van je wandeling waardeer je des te meer de creatieve keuken van het restaurant.

Hôtel-Restaurant Le Roc’h Ar Mor


5. Tegenover de Aiguilles de Port-Coton, op Belle-Île-en-Mer

Hôtel Le Grand Large

Een klein eindje verderop liggen de Aiguilles de Port-Coton. Hôtel du Grand Large***, aan de woeste kust van Belle-Ile-en-Mer ziet er stoer uit, met zijn leien dak en baksteenkleurige muren. In dit helemaal gerenoveerde landhuis uit de jaren 1900 heerst de sfeer van een “familiepension”. Er zijn 35 kamers waarvan meer dan de helft inderdaad uitkijkt over “le grand large”, de wijde zee. De inrichting in Engelse sfeer is intiem en gezellig, zeker als buiten een gure, winters wind blaast. Bij mooi weer kun je terecht in de tuin met soorten die bestand zijn tegen het klimaat dat hier heerst of kun je een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad. Wat is hier een “must”? Een ontbijt in de zon of ’s avonds nog een laatste drankje op het panoramaterras.

Hôtel Le Grand Large

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne