aven-parc-ferme-pedagogique-credit-aven-parc-4.jpg
©Benoit Merle

Met de kinderen naar de boerderij

Laarzen aan en de natuur in, met oren en ogen wijd open

Wat gaan we doen? Koeien kijken? Boter karnen, bloemen zaaien, de natuurlijke cyclus van een tuin ontdekken, of appels en eieren rapen… Dat zijn de dingen die je doet als je samen naar de boerderij gaat. Samen zoek je de verbinding met jezelf, met de aarde en  de waarden die daarbij horen. Hieronder staan 3 ideeën om dat simpele geluk te vinden!

In één oogopslag

1. In de buurt van Vannes: een diepgaande en plezierige kennismaking met biodiversiteit

Les Jardins Coët-Kra (56)

Geluk vind je hier overal, in de wei en in de boomgaarden van de Jardins de Coët-Kra! Deze boerderij ligt in Plaudren, in het achterland van Vannes. Naast de mooie, milieuvriendelijke gastenkamers en accommodaties is er ook een houten boomhut (voor gezinnen tot 5 pers.). Groot of klein, iedereen mag meehelpen bij de dagelijkse klusjes: eieren rapen, dieren voeren, fruit en groente oogsten… Je kinderen zullen het helemaal niet erg vinden om te zorgen voor Awen de merrie, Roquette de geit of Kev de bok! Maak ook van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met de principes van permacultuur: gastheer Jonathan is een aanhanger van deze soort duurzame landbouw. En vergeet vooral niet de boerderijproducten te proeven, zoals de boerderijhoning.

Jardins de Coët-Kra


2. Het geluk zit de kleine hoekjes van de dierenweiden in Pont-Aven  

Aven Parc (29)

In Pont-Aven loop je gewoon tussen de dieren van L’Aven Parc. De omheinde ruimtes van de kinderboerderij zijn toegankelijk voor bezoekers, zodat je vlak bij de geiten, schapen, varkens, zijdehoenders en konijnen kunt komen. Kinderen en volwassenen mogen zelfs lammetjes de fles geven. Zo lief! Elke dag zijn er activiteiten om meer te weten te komen over de dieren en hun verzorging. En je kunt hier zelfs leren hoe je boter maakt! L’Aven Parc heeft ook een educatieve moestuin, waar je leert welke groente- en fruitsoorten bij de verschillende seizoenen horen. Er is een maisdoolhof en nog een heel aantal meer of minder spannende attracties: klimnet, tubing, zorbing, een mechanische rodeostier… Dat wordt een heerlijke dag in de buitenlucht, samen met de kinderen!

Van april tot eind november

L’Aven Parc

3. Lange oren, groot geluk, een ezelwandeling door de Trégor

La Combe aux Ânes – Lanvellec (22)

De charmes van Martin kan niemand weerstaan! Hij is de mascotte van La Combe aux Ânes, en een van de wandelvrienden van deze kleine ezelboerderij in Lanvellec. Florence en Philippe runnen de boerderij. Ze hebben een aantal prachtige routes uitgezet, van een uur tot een hele dag, door het rustige platteland van de Trégor. De kleintjes kunnen op de ezel zitten, de grotere kinderen mogen het touw vasthouden en daar ga je, op weg langs holle wegen, door stille gehuchtjes, en je snelheid wordt gedicteerd door de ezel. En die is heus niet zo koppig als men zegt! Die van de Combe aux Ânes leven in gezelschap van pony’s, ganzen, eenden, ouessantschapen en geitjes… Kleine kinderen mogen spelen dat ze de boer en boerin zijn: eten geven, laten drinken, de kruiwagen vol hooi duwen, hier leer je dat spelenderwijs!

Ezelwandelingen, het hele jaar door. Bezoek aan de kinderboerderij: maandag, woensdag en zondag om 15.00 uur, het hele jaar door, en op afspraak

Combe aux Ânes

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten