aven-parc-ferme-pedagogique-credit-aven-parc-4.jpg
©Benoit Merle

Met de kinderen naar de boerderij

Laarzen aan en de natuur in, met oren en ogen wijd open

Wat gaan we doen? Koeien kijken? Boter karnen, bloemen zaaien, de natuurlijke cyclus van een tuin ontdekken, of appels en eieren rapen… Dat zijn de dingen die je doet als je samen naar de boerderij gaat. Samen zoek je de verbinding met jezelf, met de aarde en  de waarden die daarbij horen. Hieronder staan 3 ideeën om dat simpele geluk te vinden!

In één oogopslag

1. In de buurt van Vannes: een diepgaande en plezierige kennismaking met biodiversiteit

Les Jardins Coët-Kra (56)

Geluk vind je hier overal, in de wei en in de boomgaarden van de Jardins de Coët-Kra! Deze boerderij ligt in Plaudren, in het achterland van Vannes. Naast de mooie, milieuvriendelijke gastenkamers en accommodaties is er ook een houten boomhut (voor gezinnen tot 5 pers.). Groot of klein, iedereen mag meehelpen bij de dagelijkse klusjes: eieren rapen, dieren voeren, fruit en groente oogsten… Je kinderen zullen het helemaal niet erg vinden om te zorgen voor Awen de merrie, Roquette de geit of Kev de bok! Maak ook van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met de principes van permacultuur: gastheer Jonathan is een aanhanger van deze soort duurzame landbouw. En vergeet vooral niet de boerderijproducten te proeven, zoals de boerderijhoning.

Jardins de Coët-Kra

2. Het geluk zit de kleine hoekjes van de dierenweiden

L’Aven Parc – Pont-Aven

Schattige snuiten! In Pont-Aven ligt onderwijsboerderij L’Aven Parc waar bezoekers konijnen, varkens, kippen en geiten van heel dichtbij kunnen bekijken. Wie wil de lammetjes de fles geven? Elke dag kun je met de verzorgers de jonge dieren de fles geven of helpen voeren. L’Aven Parc heeft ook een volière, verwelkomt regelmatig nieuwe dieren, een doolhof van maïsplanten en allerlei attracties voor alle leeftijden: tubing, zorbing, trampolines… Een leerzame en onvergetelijke dag!

Van april tot eind november

L’Aven Parc

Overnachten : Les Cabanes de la Carri’air

3. Lange oren, groot geluk, een ezelwandeling door de Trégor

La Combe aux Ânes – Lanvellec (22)

De charmes van Martin kan niemand weerstaan! Hij is de mascotte van La Combe aux Ânes, en een van de wandelvrienden van deze kleine ezelboerderij in Lanvellec. Florence en Philippe runnen de boerderij. Ze hebben een aantal prachtige routes uitgezet, van een uur tot een hele dag, door het rustige platteland van de Trégor. De kleintjes kunnen op de ezel zitten, de grotere kinderen mogen het touw vasthouden en daar ga je, op weg langs holle wegen, door stille gehuchtjes, en je snelheid wordt gedicteerd door de ezel. En die is heus niet zo koppig als men zegt! Die van de Combe aux Ânes leven in gezelschap van pony’s, ganzen, eenden, ouessantschapen en geitjes… Kleine kinderen mogen spelen dat ze de boer en boerin zijn: eten geven, laten drinken, de kruiwagen vol hooi duwen, hier leer je dat spelenderwijs!

Ezelwandelingen, het hele jaar door. Bezoek aan de kinderboerderij: maandag, woensdag en zondag om 15.00 uur, het hele jaar door, en op afspraak

Combe aux Ânes

Overnachten :  Moulin de Kervegan in Plouzelambre

4. Terug naar de natuur, spelletjes en een kampvuur

La Ferme Breizhanne – Plouray

Welwillendheid en eenvoud: dat zijn de sleutelwoorden voor deze milieuvriendelijke locatie 50 km ten noorden van Lorient, in het hart van Bretagne. Pascal en Barbara hebben hier 15 ha groen paradijs gecreëerd. Twee tenten om in de zomer buiten te kunnen overnachten, workshops rond de natuur voor de kinderen maar ook ontspannende massages en liedjes zingen rond het kampvuur. Van juni tot september worden hier de producten uit de tuin en van omliggende boerderijen verkocht. De 3 merries staan het hele jaar klaar om je mee te nemen in de calèche en de mooiste plekjes in de omgeving te ontdekken waarbij een bezoekje aan de kapel Sainte-Barbe du Faouët een must is. Geweldig.

Ferme Breïzhanne

Opnieuw verbinding maken met de natuur

La Ferme de Croas Men – Plouigneau

Zin in eenvoud? Dat kan bij de familie Cotty. Op 10 minuten van de kust en Morlaix ligt Ferme de Croas Men, het stenen kruis in het Bretons, waar je meer dan welkom bent. Een camping met woonwagens, huisjes en de gloednieuwe joert in een prachtige bosrijke omgeving. Heerlijk al die ruimte. Een prinsheerlijk verblijf in een groene en rustgevende omgeving. De biologische boerderij met 30 dierenrassen is vrij toegankelijk. Dat geldt ook voor de spellen, het houten huisje, de trampoline en de schommel, de speelgoedtractors en het visspel met de eendjes. Een authentieke plek. Activiteiten tijdens de wandelingen langs de Roze Granietkust en de bergketen Monts d’Arrée.

In juli en augustus activiteiten op de boederij (eieren rapen, ritje op de tractor…) 

 Ferme de Croas Men

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten