les-zouz-de-brest-assiette-1.jpg
©Les Zouz de Brest

Onze suggesties voor vegetarisch/veganistisch uit eten in Bretagne

We eten groener

Goed nieuws voor veganisten, flexitariërs en raw-foodisten: Bretagne heeft heel veel gezonde adressen waar je vegetarisch kunt eten! Genieten van biologische en lokale gerechten, superlekker en innovatief, en waarmee je je ecologische voetafdruk verkleint. Maak kennis met onze selectie vegetarische restaurants die je niet mag missen.

In één oogopslag

1. In de punt van Bretagne en voorop in de kookwereld

Les Maraîchers, Beaj Kafe – Brest

Sinds 2016 is Les Maraîchers in Brest hét adres voor vegetariërs. Vader en zoon zijn samen verantwoordelijk voor een genereuze keuken volgens het bistronomieconcept, in de buurt van de Rue de Siam. Le Beaj Kafe (beaj is Bretons voor ‘reis’), komt de inspiratie uit de wereldkeuken, en dat levert gevarieerde en smakelijke gerechten op. Het is een gezellige gelegenheid waar je op ieder uur van de dag terecht kunt om te eten, een goed boek te lezen of samen een spelletje te doen. Een beetje zoals thuis!

Les Maraîchers 

Beaj Kafe

Overnachten:


2. Groen en zen in Saint-Malo

Annadata – Saint-Malo

De naam is Sanskriet voor « hij die voedsel geeft ». Annadata is te vinden in de vesting van het oude kapersnest Saint-Malo. Dit vegetarische en gastronomische restaurant is ontstaan vanuit de voorliefde van Myriam Domange voor fruit, groenten, granen en peulvruchten. Ze is tegelijk gastvrouw en chef en struint alle markten in de stad af, op zoek naar biologische en lokale producten. Haar heerlijke, verfijnde gerechten putten vooral inspiratie uit de Aziatische en ayurvedische keuken. Een plek om niet te missen, een eetgelegenheid waar delen voorop staat.

Annadata

Overnachten:

3. Gezond eten in de hoofdstad van Bretagne

Petite Nature, Stoïque, en Symbiozh – Rennes

Vegetarisch eten tijdens een citybreak in Rennes? Dit zijn de tips van de gids! Bij Petite Nature worden kleine gerechten geserveerd, en elke dag zijn er nieuwe burgers en gebaksoorten in deze 100% plantaardige keuken. Vlak bij het Couvent des Jacobins kun je voor een uitgebreide thee terecht bij Symbiozh, een schitterende, conceptstore waar alles plantaardig is. Café, restaurant en tuinwinkel zijn samen te vinden in deze plantaardige oase in de stad.

Petite Nature            Symbiozh

Overnachten:


4. Een en al roze en groen

Too ti bon – Lannion – en La roulotte Zerôa’ – Trébeurden

Ga je naar de Roze Granietkust? We hebben twee veganistische en/of vegetarische adressen voor je om eens te proberen. In Lannion kun je naar Too ti bon, waar ze werken volgens het gemoedelijke buffetconcept. Gefermenteerde producten, verschillende soorten azijn, kruidenmengsels en eigengebakken brood, lekker biologisch, vol heerlijke geuren! Op het platteland rond Trébeurden kun je een kleurige woonwagen tegenkomen. Vanuit Zerôa’, haar ‘plantaardige foodtruck’, schotelt Valentina, die een koksopleiding volgde in Buenos Aires, haar gasten heerlijke vegetarische sandwiches, rolls en makis voor, en ook vruchtensappen en muffins.

Too ti bon   Zerôa

Overnachten: Le Pavillon de la plage


5. Vegan, raw-food en glutenvrij, wat wil je nog meer?

Brawcoli – Lorient

Raw-food, ben jij er klaar voor? Je grenzen verleggen en iets nieuws proberen, dat kan in Lorient. Brawcoli is veganistisch en ze zijn er dol op onbewerkt voedsel. Soep, quiche, pizza, maar ook gebak eet je hier in de raw-foodversie. Het is even wennen misschien, maar het is echt heerlijk. Verder probeert men in dit gezellige restaurant, op een steenworp afstand van de haven, de hoeveelheid afval tot het uiterste te beperken. Warm aanbevolen, deze uitdaging om gezond te lunchen!

Brawcoli

Overnachten:

OOK INTERESSANT

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten