© PIRIOU Jacqueline
Overnachten op het waterZes ideeën voor een overnachting op het water

Overnachten op het water

Heb je zin om er even helemaal uit te zijn, weg uit de drukte van de stad? Kies dan voor een overnachting op het water van één van Bretonse kanalen. Je wordt in slaap gewiegd door de zacht klotsende golven en de fluisterende wind. Een authentieke beleving van de natuur met de zoete geur van de vrijheid!

Eropuit met het gezin, het dolce-vitagevoel op het water

Amarok

Amarok is te vinden in Redon en biedt arrangementen op maat voor vaartochten op de kanalen tussen Nantes en Brest. Houd je van de natuur, van erfgoed, van lezen of fotograferen? Je kunt kiezen wat je wilt, lekker luieren aan boord of onderweg aanleggen en een bezoek brengen aan La Gacilly, La Roche-Bernard, of Josselin… Liefhebbers van een sportieve uitdaging vinden een klimparcours, een watersportcentrum met een openluchtzwembad in de buurt. Aan bord bij Amarok kom je echt tot rust! De batterij is weer opgeladen, je bent ontspannen en vol nieuwe energie!


Retro-sfeertje op de Blavet

Aventure fluviale

Verblijf aan boord van een “cahotier”, een traditioneel Bretons binnenvaartschip. Het schip ligt aangemeerd bij de Boutique de l’écluse, in Saint-Nicolas-des-Eaux, en biedt plaats aan vier personen. Voor een kalm en rustig tochtje (geen vaarbewijs nodig) of gewoon aangemeerd, voor een bijzondere overnachting. De Boutique de l’écluse is gevestigd in een gerenoveerde voormalige sluiswachterswoning. Er is een aardige kruidenierswinkel en je kunt er e-boten en e-bikes huren.

 

Aventure fluviale (FR)


Een comfortabele vrachtboot

Peniche Armor

In 1912 was de Armor het eerste gemotoriseerde stalen vrachtschip dat in Bretagne voer. Na een eeuw van hard werken is deze oude dame omgebouwd tot een bijzondere vakantieaccommodatie (80 m²). Het schip is van alle moderne comfort voorzien en ligt aangemeerd in het Canal d’Ille-et-Rance, op tien minuten lopen van het plaatsje Chevaigné. Drie tweepersoons hutten, twee badkamers, een ruime keuken/bar, een mini home-cinema… Verder een luxe terras op het dak waar je kunt ontbijten of kunt luieren in de zon. En als het na de siësta tijd is voor wat activiteit, dan hoef je maar 100 m te lopen naar de jeu de boulesbaan.

 

Peniche Gite Armor (FR)


Purple dream

Péniche Orphée

Laat je meevoeren in de armen van Orpheus… Zoek een knusse plek in het ruim van dit totaal gerenoveerde grote, violette vrachtschip en laat je verbeelding je meenemen over het water van het kanaal – zonder echt de touwen los te gooien… Dit drijvende vakantiehuis is modern ingericht en heeft vier gezellige vertrekken voor maximaal zes personen. Gastvrouw Anne-Marie vertelt je graag wat de mooiste routes zijn om de omgeving te verkennen. Op een kleine tien kilometer afstand fietsen ligt het stadje Josselin met zijn schitterende middeleeuwse kasteel.

 

Péniche Orphée (FR)


Boot, fiets en kajak

Ille flottante - Hédé

Ooit gehoord van de “toue cabanée”? Dat is het soort boot dat vroeger op de Loire gebruikt werd voor de visserij en het vrachtvervoer. Op het dek stond een klein hutje waarin je kon overnachten. Deze moderne versie van de toue cabanée is bepaald geen alledaagse accommodatie. Er iseen grote luifel om echt buiten te kunnen leven en de boot is ruim genoeg om samen met twee kinderen te genieten van het Robinson Crusoe-gevoel. Lekker ontbijten op het terras, met uitzicht op de elf sluizen van Hédé-Bazouges. Gratis erbij: twee fietsen voor volwassenen plus een kajak voor een gaaf tochtje naar Dinan en het dal van de Rance.


Mijn huis op het water

Ti War An Dour

De drijvende gîtes van Ti War An Dour (Bretons voor “huis op het water”) liggen op een plas die grenst aan het kanaal van Nantes naar Brest, vlakbij het stadje Josselin, en zijn goed voor een weldadige nachtrust. Er zijn twee slaapkamers, waaronder een ouderslaapkamer, een fijn terras en een groot raam waardoor je ook binnen, met een glas wijn en internet onder handbereik, kunt genieten van het uitzicht. Een ideale plek om van daaruit te gaan vissen in de buurt van Josselin en een schitterende uitvalsbasis om per boot of e-bike (ter plekke te huur) het kanaal van Nantes naar Brest te verkennen.

 

Ti War An Dour (GB)


Water en kunst

Osmonde & Canotage

Op het groene platteland van Québriac hebben Jean-Luc en Valérie hun platbodem omgetoverd tot een kleurige vakantieboot voor twee personen. De eigenzinnig ingerichte Osmonde is een authentieke “toue cabanée”, een traditioneel vrachtschip uit deze streek, en ligt in de vrije natuur, bij een sluiswachtershuis. In dat huis heeft Valérie haar atelier en organiseert ze cursussen beeldhouwen voor alle niveaus, naar keuze met hout of steen. Kun je je een betere plek voorstellen om inspiratie op te doen dan dit landelijke en stille kanaal van Nantes naar Brest?

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties