Les hébergements Ille Flottante, la petite Madeleine à Hédé-BazougesLes hébergements Ille Flottante, la petite Madeleine à Hédé-Bazouges
©Les hébergements Ille Flottante, la petite Madeleine à Hédé-Bazouges|PIRIOU Jacqueline

Overnachten op het water

3 ideeën voor een overnachting op het water


Heb je zin om er even helemaal uit te zijn, weg uit de drukte van de stad? Kies dan voor een overnachting op het water van één van Bretonse kanalen. Je wordt in slaap gewiegd door de zacht klotsende golven en de fluisterende wind. Een authentieke beleving van de natuur met de zoete geur van de vrijheid!

In één oogopslag

1. Péniche Orphée: purple dream

 Forges de Lanouée, Josselin

Laat je meevoeren in de armen van Orpheus… Zoek een knusse plek in het ruim van dit totaal gerenoveerde grote, violette vrachtschip en laat je verbeelding je meenemen over het water van het kanaal – zonder echt de touwen los te gooien… Dit drijvende vakantiehuis is modern ingericht en heeft vier gezellige vertrekken voor maximaal zes personen. Gastvrouw Cécile vertelt je graag wat de mooiste routes zijn om de omgeving te verkennen. Op een kleine tien kilometer afstand fietsen ligt het stadje Josselin met zijn schitterende middeleeuwse kasteel.

 

Péniche Orphée


2. Ontspannende pauze op “Ille Flottante”

Hédé-Bazouges, Ecluse de la Petite Madeleine

Op het kanaal Ille-et-Rance, tussen Rennes en Saint-Malo, bevindt zich een locatie waar je echt even pauze moet nemen: de sluis van La Petite Madeleine. Op dit groene plekje, in de buurt van het huis bij het kanaal Ille-et-Rance, liggen er 5 boten op je te wachten – 5 omgevingen voor mooie dromen! Leuke woonboot? Mooie zeilboot? Je hebt het voor het kiezen: binnen is het ruim, je wordt hartelijk verwelkomt en het ontbijt is zeer uitgebreid. En omdat je je echt in het paradijs bevindt, kun je fietsen huren of een boot zonder vaarbewijs voor een tripje naar de mooie stad Dinan. Ter plekke heeft het huis van de sluiswachter een bar, een winkel met lokale producten en decoraties, alles voor het aperitief en allerlei gerechten en producten in weckpotten. En dan hebben we het nog niet eens over de entertainment gehad. Blijven of hier terugkomen …. dat is wat wij je wensen!

Ille Flottante

3. Ti War An Dour, Mijn huis op het water

Vrijetijdscentrum Guégon

De drijvende gîtes van Ti War An Dour (Bretons voor « huis op het water ») liggen op een plas die grenst aan het kanaal van Nantes naar Brest, vlakbij het stadje Josselin, en zijn goed voor een weldadige nachtrust. Er zijn twee slaapkamers, waaronder een ouderslaapkamer, een fijn terras en een groot raam waardoor je ook binnen, met een glas wijn en internet onder handbereik, kunt genieten van het uitzicht. Een ideale plek om van daaruit te gaan vissen in de buurt van Josselin en een schitterende uitvalsbasis om per boot of e-bike (ter plekke te huur) het kanaal van Nantes naar Brest te verkennen.

Ti War An Dour

4. 100% natuurlijke pauze op Domaine des Can’Haltes

Gueltas, 17 km van Pontivy

15 minuten van Pontivy, aan de rand van het kanaal van Nantes naar Brest, liggen gezellige bootjes voor een 100% natuurlijke overnachting. Er zijn kleine schuitjes die door een bruggetje met de oever zijn verbonden. Maar ook can’haltes, kleine hutten met een bed, aan de rand van het water … Een fietstocht? Je zit hier op de route La Vélodyssée, het zou jammer zijn niet van deze gelegenheid gebruik te maken! En zonder het uitgebreide ontbijt met lokale producten te vergeten, La Canotière 59 (pop-up crêperie in de zomer), een schuit in het teken van massages en welzijn – en zelfs de mogelijkheid in een echt huis van een sluiswachter te slapen: puur genieten!

 

Domaine des Can’Haltes

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten