© Les hébergements Ille Flottante, la petite Madeleine à Hédé-Bazouges | PIRIOU Jacqueline

Overnachten op het water

3 ideeën voor een overnachting op het water

Heb je zin om er even helemaal uit te zijn, weg uit de drukte van de stad? Kies dan voor een overnachting op het water van één van Bretonse kanalen. Je wordt in slaap gewiegd door de zacht klotsende golven en de fluisterende wind. Een authentieke beleving van de natuur met de zoete geur van de vrijheid!

In één oogopslag

1. Péniche Orphée: purple dream

 Forges de Lanouée, Josselin

Laat je meevoeren in de armen van Orpheus… Zoek een knusse plek in het ruim van dit totaal gerenoveerde grote, violette vrachtschip en laat je verbeelding je meenemen over het water van het kanaal – zonder echt de touwen los te gooien… Dit drijvende vakantiehuis is modern ingericht en heeft vier gezellige vertrekken voor maximaal zes personen. Gastvrouw Cécile vertelt je graag wat de mooiste routes zijn om de omgeving te verkennen. Op een kleine tien kilometer afstand fietsen ligt het stadje Josselin met zijn schitterende middeleeuwse kasteel.

 

Péniche Orphée

2. Ille flottante: boot, fiets en kajak

Hédé-Bazouges, Ecluse de la Petite Madeleine

Ooit gehoord van de « toue cabanée »? Dat is het soort boot dat vroeger op de Loire gebruikt werd voor de visserij en het vrachtvervoer. Op het dek stond een klein hutje waarin je kon overnachten. Deze moderne versie van de toue cabanée is bepaald geen alledaagse accommodatie. Er iseen grote luifel om echt buiten te kunnen leven en de boot is ruim genoeg om samen met twee kinderen te genieten van het Robinson Crusoe-gevoel. Lekker ontbijten op het terras, met uitzicht op de elf sluizen van Hédé-Bazouges. Gratis erbij: twee fietsen voor volwassenen plus een kajak voor een gaaf tochtje naar Dinan en het dal van de Rance.

L’Ille Flottante

3. Ti War An Dour, Mijn huis op het water

Vrijetijdscentrum Guégon

De drijvende gîtes van Ti War An Dour (Bretons voor « huis op het water ») liggen op een plas die grenst aan het kanaal van Nantes naar Brest, vlakbij het stadje Josselin, en zijn goed voor een weldadige nachtrust. Er zijn twee slaapkamers, waaronder een ouderslaapkamer, een fijn terras en een groot raam waardoor je ook binnen, met een glas wijn en internet onder handbereik, kunt genieten van het uitzicht. Een ideale plek om van daaruit te gaan vissen in de buurt van Josselin en een schitterende uitvalsbasis om per boot of e-bike (ter plekke te huur) het kanaal van Nantes naar Brest te verkennen.

Ti War An Dour

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten