Sentier Sur la côte Pays de LorientSentier Sur la côte Pays de Lorient
©Sentier Sur la côte Pays de Lorient |VERNEUIL Teddy - LEZBROZ

Winter in Bretagne: tijd om de natuur in te gaan

Winter in Bretagne betekent dat het tijd is voor een flinke wandeling langs het strand of over een van de talrijke wandelroutes. Van een paar heerlijke feel good dagen in de onbedorven natuur word je blij, en je geniet intens. Dompel je onder in de Bretonse natuur!

In één oogopslag

1. Paimpol: genieten aan de vloedlijn

Het lijkt zo onbeduidend, maar wat een geweldig luxe gevoel geeft het: eerst een wandeling bij laag water, in het winterse licht. Schelpen zoeken, strandvissen, en dan hoeft het verschil tussen eb en vloed niet dramatisch groot te zijn – het geluk zit toch in de kleine dingen? Na een stop in een gezellige bistro ga je door naar de viskraam op de markt. Voor drie keer niks koop je hier de beste sint-jakobsschelpen. Terug met de buit naar je uitvalsbasis: de boter sist in de pan, een snufje zout, dat is alles. Een uniek moment, met die coquilles die smelten op je tong.

Overnachten:

2. Een dynamisch weekend langs de Golf van Morbihan

Even ertussenuit om wat kleur te brengen in deze donkere maanden? De streek tussen Vannes en Auray, in Zuid-Bretagne, is daarvoor een uitstekende bestemming: langs de « kleine zee » met al zijn eilanden. Je wilt nieuwe energie opdoen, dus staat dit op het menu: wandelen in de natuur, langs de zee. In de directe omgeving vind je 30 gemarkeerde wandelingen, met de GR® 34 met stip op 1. Voorlopig kun je vooruit. Het wordt tijd om je accommodatie op te zoeken, de Ferm’h in Baden, met zijn 5 ecologische huisjes: veel licht, een kleurige inrichting en een gezellige houtkachel. Dat geeft het goede soort energie!

Wandelingen in de buurt 

Overnachten:


3. De Roche aux Fées: aangeraakt door een toverstaf, gezellig en stijlvol

Een berijpte camelia in knop, een mees in het vogelhuisje… Als Bretagne langzaam verdwijnt onder een laag sneeuw, kun je heerlijk wandelen langs de wandelroutes in de streek rond de Roche aux Fées, 45 min ten zuiden van Rennes! De Roche aux Fées is het mooiste prehistorische grafmonument van Bretagne. Even verderop kronkelt de Semnon. Terug in je gîte op de boerderij, drink je bij het vuur echte chocolademelk, lekker warm en romig. Simpelweg genieten van het moment.

Overnachten:


4. Een weekend in het groen, vlak bij Dinan

Tussen Rennes en Saint-Brieuc, op 20 min van zee, ligt een aantal fraaie gebouwen omringd door natuur: welkom in de twee ecologische vakantiehuizen van La Ville Heleuc! Hun missie is, zo je wilt, om jouw donkere winter op te vrolijken! Er is een wellnessruimte, een fijne wandelroute van 6 km loopt over het terrein, er zijn spelletjes en fietsen en een natuurbad waar je yoga kunt beoefenen, dat is het decor voor het ideale winterse weekendje-weg. Na een wandeling in het groen kun je een bezoek brengen aan Saint-Malo of Dinan, twee versterkte steden die je niet mag missen. Dit is toch genieten op z’n best?

Wandelroutes rond Plélan-le-Petit 

Overnachten:


5. Langs de Baai van Audierne: ik geniet dus ik leef!

Fietsen in de koude mist tussen de Pointe de Penmarc’h en de Pointe du Raz, dat is best stoer! Het Douanierspad (Sentier des Douaniers) volgen tot Cap Sizun: petje af! Maar ‘s avonds in zwemkleding en pareo in de ruststand gaan, dat verdient echt applaus! Op het Domaine de Tréouzien verblijf je in een zeer comfortabele kamer met eigen jacuzzi en kun je het hele jaar door gebruikmaken van een zwembad met water van 30°. Helemaal ontspannen doe je in de spa en de sauna van de wellnessruimte, en misschien wil je daarna nog een massage… En als je daarna zin hebt om naar Port Poulhan te gaan of naar de archeologische site Menez Dregan, dan kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen!

Overnachten:

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten