1-plage-erquy-loeil-de-paco-20.jpg
©L'Oeil de Paco
Cap d’Erquy en Cap FréhelOneindige vergezichten en heerlijke zandstranden

Cap d’Erquy en Cap Fréhel

Roze kliffen, heide en ongerepte stranden, dennenbossen, een smaragdgroene zee en sfeervolle dorpen: je vindt ze bij Cap d’Erquy en Cap Fréhel!

Zet je zintuigen op scherp

Indrukwekkende en kleurrijke landschappen, de geur van heide, het geluid van brekende golven en de roep van vogels: zet ogen, oren en neus wijd open! De roze kliffen van Cap d’Erquy, boven de smaragdgroene zee, zijn getooid met een ongerept heidelandschap dat steeds wisselt van kleur. Na het felle geel van de gaspeldoorn in het voorjaar volgt in de zomer het diepe paars van de heide. In dit beschermde landschap groeien tal van plantensoorten en het is een thuis voor vele soorten watervogels. Erquy heeft ook een vissershaven, vooral bekend vanwege de sint-jakobsschelp. Niet ver daarvandaan liggen de majestueuze kliffen van Cap Fréhel, een van de mooiste uitzichtpunten van Bretagne. Bij helder weer kun je kijken tot aan het schiereiland Cotentin, het eiland Jersey en Paimpol: werkelijk adembenemend!

Een van de mooiste stranden van de noordelijke kust

Volg de GR 34 tussen Cap d’Erquy en Cap Fréhel en je krijgt een reeks stranden en baaien te zien die tot de mooiste van de noordelijke kust behoren. Moeilijk om niet te zwichten voor de verleiding om een duik te nemen in het heldere water! Bij Cap Fréhel aangekomen, vervolg je je tocht richting Fort La Latte, een middeleeuwse vesting die bovenop de rotsen gebouwd is. Over de GR 34 mag je niet fietsen, maar voor fietsers is de Tour de Manche bij Cap d’Erquy aangepast tot ‘voie verte’ (zonder gemotoriseerd verkeer). Vervolg je tocht tot aan de moerassen van Sables d’Or; bij laag water kun je over een pad dat anders onder water staat door een natuurgebied lopen met bijzondere kunstwerken. Het binnenland heeft zijn eigen charmes: het Forêt de Plédéliac, het kasteel van Hunaudaye en prachtige oude stadjes als Lamballe en Jugon-les-Lacs. Het dal van de Rance is een uitstekende plek voor wandelaars, maar ook voor ruiters. Vergeet niet een kijkje te nemen in Dinan, gelegen aan de oever van deze kustrivier.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten