randonner-a-la-pointe-du-raz-5.jpg
©BERTHIER Emmanuel
Tochten bij de Pointe du RazWelkom aan het einde van de wereld

Tochten bij de Pointe du Raz

Opgelet, want hier is iets bijzonders te zien! De Pointe du Raz, een meesterwerk van de natuur, is erkend als “Grand Site de France”, een label voor bijzondere bezienswaardigheden. Golven en steile rotsen geven een woeste schoonheid aan deze kaap aan de uiterste westpunt van Frankrijk. Hier besef je hoe passend de naam van dit departement is: Finistère, finis terrae, het einde van het land. En zo voelt het hier ook.

Een ongerept gebied, gevormd door water en wind

De Pointe du Raz, gegeseld door wind en golven, is begroeid met een woeste heidevegetatie. De kliffen reiken tot 70 m hoog en bieden indrukwekkende uitzichten. Van hieruit kun je het Île de Sein zien, de vierkante vuurtoren van het Îlot de la Vieille, en bij helder weer ook de beroemde vuurtoren van Ar Men. Op dagen dat het stormt, als de elementen ontketend lijken, is het schouwspel overweldigend. Op korte afstand ligt de Pointe du Van, minder bekend maar zeker niet minder mooi dan de Pointe du Raz, en ook zeker een omweg waard. Je kunt er de Chapelle Saint-They bekijken, een bescheiden bouwwerk. Het dak is zo laag dat je de indruk hebt dat het direct op de rotsen staat. Dit turbulente landschap is een geweldige leefomgeving voor de duizenden vogels die hun thuis hebben in het vogelreservaat van Cap Sizun, een van de meest markante van Bretagne. Ook het Pays Bigouden is een bezoek waard, met charmante klein vissershavens als Loctudy, Lesconil of Saint-Guénolé.

Kies het ruime sop

Een deel van de mythische GR 34, het stuk vanaf Douarnenez, geeft je de mogelijkheid om in een week tijd rond de Cap Sizun te lopen. De Baai van Douarnenez, de Pointe du Raz, de Baai van Audierne, het dal van de Goyen: langs deze route zie je verrassend veel verschillende landschappen en uitkijkpunten. Dankzij een uitgebreid fietsroutenetwerk, dat langs veilige kleine en afwisselende wegen voert, kun je steeds in de buurt van de kust blijven. De echte watersportliefhebbers moeten naar Fouesnant, of naar het heldere water van de archipel van Glénan. Beslist ook doen: met een kajak rond de Pointe du Raz of op een stand up paddle board de Odet afzakken. Ben je ruiter, dan kan het programma al even aantrekkelijk zijn: wat is een mooier dan een rijtocht naar het eind van de wereld?

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten