Dataroaming langs de GR34

Van Brest naar het schiereiland Crozon via Ouessant

Van april tot september

Zin om naar het uiterste puntje van de wereld te gaan? Bij de punt van Finistère zijn de kliffen steiler, de oceaan weidser en het avontuur meer dan mooi! Je zult onze formule Land en Zee geweldig vinden: een mix van wandelingen en geheel verzorgde tochten op zee. Zo geniet je het meest van deze woeste kust.

crozon-la-pointe-de-dinan-thibault-poriel.jpg
©PORIEL Thibault
Stadium
01 Stadium 01

Eiland Ouessant in het Parc Naturel Marin d’Iroise

Vertrek : Haven van Stiff
Aankomst : Haven van Conquet

Om naar het uiterste puntje van de wereld te lopen begint de tocht… per boot! Van Brest naar Ouessant laat de Mer d’Iroise zich van haar beste kant zien. Eenmaal voet aan wal zul je aan de westkant van het eiland een deel van het Vuurtorenpad (Route des Phares) bewandelen. De vuurtorens van Stiff, Créac’h en Nividic bepalen de richting; je waant je in een heel andere wereld. Na wat klauteren door heidevelden kom je aan bij de Créac’h, één van de sterkst lichtende vuurtorens ter wereld. Uitkijkend over de golven kom je aan bij Pointe de Kadoran. Daar vind je de hoogste kliffen van Ouessant met een zweem van Ierland en een duizelingwekkend mooi landschap.

   Niveau van geoefend tot sportief

16 km – Ongeveer 4h30 lopen

Onze aanbiedingen

02 Stadium 02

Van Conquet naar Plougonvelin

Vertrek: De haven
Aankomst: Punt van Créac’h

Weer terug op het vasteland volg je de Grande Randonnée (Grote Routepad) die boven de oceaan verder kronkelt. Bij elke bocht ontvouwt zich een ander panoramisch uitzicht tot aan de Pointe Saint-Mathieu en zijn vuurtoren. 163 treden naar boven, neem je die uitdaging aan? Als beloning heb je een ongelofelijk uitzicht op de kust. En je hebt nog wat tegoed: een reeks kliffen en inhammen met waanzinnig uitzicht op het schiereiland Crozon. De Pointe de Pen-Hir en de Tas de Pois, rotsformaties die als het ware zweven boven zee, komen al in zicht. Aha, je wilde graag woeste schoonheid, nou hier heb je het! Fort Bertheaume, een indrukwekkend stenen bouwwerk, torent hoog boven het eiland uit. Je kunt het fort ‘bestormen’ via de zipline van het avonturenparcours op 40 meter boven het water!

Adrenalinekick

De canyons aan de kust doemen op afhankelijk van het getij. Het zou jammer zijn als je je er niet in waagt. Rando Mer * neemt je in een wetsuit mee aan boord voor een gedenkwaardige canyoningtocht. Ontdek geheime grotten en spleten. En dan: plons, een duik in het water! Psst: de locatie valt onder Natura 2000 (Europees netwerk van beschermde natuurgebieden). We vertrekken dan ook zonder er iets van onszelf achter te laten…

* reservering vooraf, al naar gelang de beschikbaarheid

    Niveau van geoefend tot sportief

13 km – Ongeveer 3h30 lopen

Onze aanbiedingen

03 Stadium 03

Van Plougonvelin naar Plouzané

Vertrek : Punt van Créac’h

Aankomst : Sainte-Anne du Portzic

Voordat je in de baai van Brest aankomt… volg je dekustlijn die liefelijker lijkt te worden. De baai van Trez-Hir en de inham van Bertheaume tonen hun charmes en surfplekken. Oprijzend uit de heidevelden staan forten en militaire overblijfselen vredig op wacht. De vuurtoren van Petit Minou staat fier op zijn punt, klaar om gefotografeerd te worden. Hij waakt over de nauwe doorgang, de zeearm die de baai van Brest verbindt met de Atlantische Oceaan. Vanaf het steile pad zie je hoe de baai zich uitstrekt met het Ile Longue in het verlengde. In de verte zie je boten de havens in- en uitvaren en verderop de witte gevels van de marinestad.

Met de kuiten gaat het goed… maar wat doe je met je armen?

Antwoord: roeien op zee! In de inham van Bertheaume sluit je je aan bij een ploegroeiers voor een sportieve tocht op het ritme van de roeispanen: een onopvallende benadering, ideaal om zeehonden of dolfijnen te spotten. Onafhankelijk van geest? Huur je materieel bij Brest Bretagne Nautisme en wegwezen: gecoördineerd!

* reservering vooraf, al naar gelang de beschikbaarheid

   Niveau van geoefend tot sportief

16 km – Ongeveer 4h30 lopen

Onze aanbiedingen

Waar overnachten in Brest?

Waar eten?

Al deze restaurants zijn per taxi bereikbaar.

Waar informatie verkrijgen?

04 Stadium 04

Van Camaret naar de Anse de Dinan

Vertrek : Corréjou Strand
Aankomst : Kersiguénou Strand

Het schiereiland Crozon? Aan de andere kant van de baai lonkt het schiereiland al enkele dagen naar je… Om bij Camaret te komen neem je eenpendeldienst op alle niveaus: te beginnen over water – je steekt de baai over op de Brestoâ. Ofwel over de weg: voor € 2,- brengt men je per taxi van de aanlegsteiger naar het vertrekpunt van je wandeltocht, het strand van Corréjou. Koninklijk toch! Begin met een rustige warming-up naar de vuurtoren van Toulinguet. Na de aanrollende golven op het strand van Pen Hat krijgen steile rotsen de overhand. Met het geruis van wind en golven in je oren koers je naar het hoogtepunt van de dag: de pointe de Pen Hir. Dé plek om de zon onder te zien gaan! De blauwgroene zee, de licht getinte rotsen en de dennen vormen een aaneenschakeling van ansichtkaartbeelden, van de Pointe de Portzen tot aan het strand van Kersiguénou.

We hijsen de zeilen

Niets is mooier dan vanaf een antiek zeilschip te genieten van een ander zicht op de kust. Laat tussen april en oktober een dagdeel lang je beentjes rusten aan boord van het traditioneel opgetuigde schip Le Grand Bleu*. Je kunt je geluk niet op!

* reservering vooraf, al naar gelang de beschikbaarheid

   Niveau van geoefend tot sportief

17 km – Ongeveer 4h30 – 5h lopen

Onze aanbiedingen

Klaar voor vertrek?

Onze tips om je het leven gemakkelijker te maken

Erheen per trein

  • Aankomst: Brest station
  • Vanaf Paris: 3h30-4h met de hogesnelheidslijn

Ter plekke bewegen

  • Neem vanzelfsprekend BreizhGo (OV in Bretagne): je eigen traject in de bus, op internet en op je mobiele telefoon
  • Itirando (website): zoek je wandeling op en alle informatie over de mogelijkheden om je te verplaatsen.

Je voorbereiden

Je tocht voorbereiden

Een restaurant kiezen

Goedkoop €
Betaalbaar €€
Hoogwaardig €€€
Culinair €€€€

GR34, het meest ‘zilte’ van de Lange-Afstand-Wandelpaden

Je kunt er:

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten