Parcel Tiny House Ferme De Kerbastard Bretagne Bretagne Drone8Parcel Tiny House Ferme De Kerbastard Bretagne Bretagne Drone8
©Parcel Tiny House Ferme De Kerbastard Bretagne Bretagne Drone8|Alair Film

5 ideeën om te overnachten midden in de natuur

Wat is er fijner dan wakker worden midden in de natuur? Ga er even helemaal tussen uit en reis af naar het westen! De zee, rivieren, frisse zeewind, zon en een unieke lichtinval. Tijd om energie op te doen in de Bretonse natuur. En waar kan dat beter dan in één van deze adresjes?

In één oogopslag

1. Comfort en eenvoud midden in de bergketen Monts d’Arrée

Douarenn – Berrien

In één woord een prachtige locatie. Deze oase ligt op 5 minuten van het meer en legendarische bos van Huelgoat. Douarenn betekent konijnenhol in het Bretons. Maar je hoeft geen konijn te zijn om te komen genieten van de gezelligheid en knusheid van dit houten huisje dat met zeer veel smaak is ingericht. Onbewerkte materialen vormen een aangenaam en comfortabel interieur. Eindeloos dagdromen of ongestoord lezen op de spectaculaire hangmat. Buiten omringt de moestuin en 8.000 m² natuur deze bijzondere plek. Eenvoudig en elegant, het huisje weerspiegelt de manier waarop Yannick en Cloé hun gasten ontvangen. Douarenn ligt 25 minuten van zee. Optimaal herbronnen.

Douarenn

Te zien en te doen 


  2. Het piepkleine huis op de prairie

  Ferme de Kerbastard – Bubry

  Dit piepkleine huisje staat op het land van de biologische melkveehouderij van Linda en Jean-Marie, op enkele kabellengtes van Blavet. Het grote raam langs het bed met zachte kussens in terracottakleur geeft de indruk dat je tegelijkertijd binnen én buiten bent. Absolute stilte en een magische nacht in het tiny house van Kerbastard, met weids uitzicht over de omliggende natuur. Een perfecte combinatie van authenticiteit en moderniteit die zelfs in het ontbijt te vinden is, bereid met producten van de boerderij. In één woord geweldig.

  Tiny de la Ferme de Kerbastard

  Te zien en te doen 

  3. Uitrusten aan de rand van het water

  De drijvende huisjes van Moulin de Trévelo – Caden

  De zon komt op en schijnt op het meer. Een vlucht eenden scheert over het water. De ontbijtmand, die per boot wordt geleverd, staat te wachten op het terras. Wat een schitterende ochtend op Moulin de Trévelo, vlak bij Rochefort-en-Terre: tussen de waterlelies drijven de milieuvriendelijke huisjes in een 100% natuurlijke omgeving. Op het programma vandaag: een wandeling, ontspannen in de spa… Terwijl de vogels zingen en het water kabbelt. Trévelo is ook een molen uit de 16e eeuw, 2 gîtes, een ruime tent en een woonwagen, hot tubs, biologische maaltijden, vegetarische gerechten… Een rustgevend uitstapje.

  Moulin de Trevelo

  Te zien en te doen 

  4. In de zevende hemel op Yvel

  Gîte de l’Oncle Edmond – Néant-sur-Yvel

  Een groene plek waar de rivier zingt… maar ook de vogels. Alleen of met z’n tweeën, op zoek naar een hemelse bestemming in Néant. De hemel, in het Bretons. Soazig en Sébastien verwachten je in dit kleine dorpje ten zuiden van het bos Brocéliande en delen maar al te graag hun adresjes voor de beste restaurants, markten, wandelingen en excursies. Ze hebben de gîte van Oncle Edmond met veel smaak en natuurlijke, lokale materialen gerenoveerd. Dit gezellige plekje heeft een king size bed op de mezzanine! Even de kippen, het schaap of de geit gedag zeggen voordat je het wandel- en fietspad neemt richting Paimpont, het meer en het bos. Fantastisch.

  Gîte de l’Oncle Edmond

  Te zien en te doen 

  5. Overnachten in een molen

  Moulin du Pont Neuf – Le Vieux-Marché

  Een lang weekend op een ontspannende plek? Bretagne. Een vallei. Kabbelend water. Op de oever een gerestaureerde molen die al sinds de 17e eeuw in bezit is van dezelfde familie. Midden in het groen en toch maar 20 minuten van de kust en Lannion. Op het terras, met je voeten in de rivier Léguer…wedden dat je zin krijgt om de barbecue aan te steken? De gîte met industriële inrichting heeft werkelijk alles om te koken, naar muziek te luisteren en vanaf april is ook het bubbelbad toegankelijk. De omgeving ontdekken: Te voet? Op de fiets, in de kano? Dieren leren fotograferen, vissen in stromend water… Activiteiten waar je energie van krijgt!

  Le Moulin du Pont Neuf

  Te zien en te doen 

  Ook interessant

  Officiële website van Toerisme Bretagne
  Sluiten