ile-de-groix-randonneurs-bestjobers-max-coquard.jpg
©Bestjobers

Nog even genieten van de zomer op de Bretonse eilanden

4 keer de smaak van de zee

Zachte dagen in september of een warme najaarszon, dat zijn toch de beste momenten om op ontdekking uit te gaan? Of je nu komt voor watersport, muziek, flora of gastronomie: wat een bezoek aan de eilanden voor de Bretonse kust zo onweerstaanbaar maakt, is dat je de dagelijkse sleur voor even helemaal kunt vergeten.

In één oogopslag

1. Beleef het nazomergevoel op Belle-Île

Het grootste eiland voor de Bretonse kust heeft meer dan één troef op zak! Belle-Île verrast je door zijn gevarieerde landschap. Houd de website van het toeristenbureau in de gaten, elk jaar in de herfst bieden ze pakketten van 3 dagen/2 nachten met accommodatie en overtocht over zee om van de nazomer te genieten. Het noordoosten biedt rust en vredige stilte en in het westelijke deel, met zijn diep ingesneden kustlijn, vind je woest natuurschoon. En dan kan het beginnen: wandelen langs de kustpaden, de Citadel van Vauban ontdekken of het veelbewogen leven van de beroemde actrice Sarah Bernhardt, genieten van het duizelingwekkende uitzicht vanaf de grote vuurtoren… Om de dag waardig af te sluiten, geniet je in alle rust van een maaltijd met vis, schelp- en schaaldieren of galettes in een restaurant aan de haven van Sauzon of Le Palais, met uitzicht op de oceaan!

Office de Tourisme van Belle-Île

2. De vuurtorens en legenden van Ouessant

Ouessant, het laatste stukje land voor je oversteekt naar Amerika! De boottocht naar dit unieke stukje land, veilig verscholen achter een rij geduchte riffen, is een avontuur op zich. Tijdens de twee uur durende overtocht steek je de Passage du Fromveur over, de grens tussen het Kanaal en de Atlantische Oceaan, waar de stroming zeer sterk is. Eenmaal aangekomen, is de fiets de beste manier om het eiland te verkennen. Rijd op je gemak naar bijvoorbeeld de Pointe de Porz Doun of de Pointe de Pern en stap onderweg binnen bij hetMusée de Phares et balises, waar je alles te weten komt over bebakening op zee. Het vallen van de nacht krijgt een bijzondere lading met een verhalenwandeling of als je kijkt naar het ritueel van het in werking zetten van de 15 vuurtorens die waken over de Iroisezee. Hotel Roc’h Ar Mor is een ecologisch verantwoord hotel, heerlijk rustig. Je krijgt er je welverdiende rust, terwijl je op het terras geniet van de creatieve keuken, met een uniek uitzicht over de oceaan.

Ushant Toeristenbureau

3. Groix: een bijzonder, zich verplaatsend strand en geologische schatten

Als je op het eiland bent, ga dan in ieder geval naar het strand van Les Grandes Sables: een zeldzaam gevormd strand, dat in een punt uitloopt in zee en dat zich elk jaar onder invloed van de wind en de getijden enkele tientallen meters verplaatst. Een andere bezienswaardigheid zijn de rotsen. Als een van de eerste gebieden in Frankrijk kreeg Groix de status van beschermde geologische zone. Er zijn meer dan 60 verschillende, soms zeer zeldzame gesteentesoorten te vinden, van zo’n 400 miljoen jaar oud. In het dorp is een expositieruimte gewijd aan dit onderwerp. Na nog een behendigheidstest in avonturenpark Le Parcabout kun je overnachten op een bijzondere plek: een stevige tent op tien meter hoogte in de bomen! En mocht je geïnteresseerd zijn in zeenaaktslakken of duikbootwrakken, dan is een onderwatersafari met Club Subagrec vast iets voor jou!

Toeristische dienst van Groix


4. Batz: botanische curiositeiten en een ontdekking van de Baai van Morlaix per boot

Goed begin: eerst een rondje om het eiland of een ontdekkingstocht door de Baai van Morlaix met een stop bij het Château du Taureau. Heb je eenmaal voet aan land gezet op Batz, ga dan richting de Jardin Georges Delaselle. Een plek waar allerlei uitheemse planten te vinden zijn, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, van Californië tot Australië, en van Chili tot zuidelijk Afrika. In totaal zijn er meer dan 2000 soorten, die vanaf eind 19e eeuw bijeengebracht zijn door een zakenman met een passie voor planten. Kreeftragout, krab, kig ha farz, boekweitgalettes en biologische groenten staan op het menu bij La Cassonade. Wat de accommodatie betreft kun je kiezen voor de gezelligheid van de jeugdherberg aan zee of het comfort van hotel Les Herbes Folles, een grote villa op korte afstand van de pier.

Batz

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten