crtb-ac5534gladu-ronan.jpg
©GLADU Ronan

Verkwikkende wandelingen en spa in Bretagne

5 ideeën om te herbronnen

Zin in een frisse neus halen aan zee voordat je je heerlijk laat vertroetelen? Dan zijn deze 5 zilte wandelingen gecombineerd met deze zalige Bretonse lichaamsbehandelingen echt iets voor jou. Unieke momenten van ontspanning en herbronning.

In één oogopslag

1. Zen aan de top

Tussen de kaap Erguy en Fréhel

Een XXL panorama vanaf de kliffen. De zee, tot aan de horizon. De aalscholvers en de meeuwen die door de lucht zwieren, de duizenden kleuren van het heidelandschap: vul je longen met frisse zeelucht!! De Cap d’Erquy-Cap Fréhel is een natuurgebied dat geklassificeerd is als Grand Site de France met een pad langs de kust dat een schitterend spektakel biedt van een ongerepte natuur.
Eenmaal terug in Val-André, ga je richting Spa Marin voor een compleet andere reis met een zeer mineraliserend effect: het scrubritueel onder een zachte regen van zeewater.
Op het menu staat een heerlijke scrub van de rug met 3 zouten onder een zachte regen van warm zeewater, gevolgd door een ontspannende massage door één van onze deskundige masseurs.
Je vertrekt compleet verkwikt!

Spa marin Thalasso Resort


2. De tijd staat stil aan de rand van de oceaan

Belle-Ile-en-Mer

En als je nou eens de tijd neemt om te ontspannen?
Focus op het grootste Bretonse eiland om op enkele kilometers van het vaste land van een unieke wereld te genieten. Dit is een plek voor stuifwater en ontspanning.
Ten zuiden van Belle-Île, maken de tijdloze brandingspilaren Aiguilles de Port-Coton plaats voor de ongerepte kustlijn, de perfecte plek voor een zuurstofboost bij elke stap die je neemt.
Boven de lus van Saint-Goulphar, ga je richting Castel Clara: de enige thallaso op een Bretons eiland, geniet ervan!
De behandeling “Douceur de l’Istrenn” onthult de onverwachte krachten van de typische Bretonse producten zoals de oester en zeevenkel voor een fluweelzachte huid.

Castel Clara Thalasso & Spa


3. Vreedzame pauze en zeeritueel

Saint-Malo

Op het strand van Sillon, met je voeten stevig in het zand en je blik op Cézembre aan de horizon, het eiland waar de meeuwen dansen.
Adem diep in en baseer het ritme van je ademhaling op de golven: een ware yogasessie in de open lucht!
En wat zeg je ervan om deze ontspannende sessie te verlengen in Thermes Marins die over het strand uitkijken?
Heerlijk warm in het doolhof met zeewater van het Aquatonic®-parcours, perfect voor het losmaken van gespannen spieren.
En daarna richting spa voor een weldadig lichaamsmasker met algen en zeevenkel.
Een dosis jodium voor een heerlijk opgefrist lichaam!

Les Thermes Marins

4. Elegante en zoute onderbreking aan de Côte d’Amour

La Baule

Kun je niet kiezen tussen villa’s, pijnbomen en stuifwater?  In La Baule hoef je niet te kiezen! Slentel door de kleine straatjes en laat je verrassen door de architectuur van de kustplaats en de prachtige art deco details, herinneringen aan de tijd van de vakanties aan de kust.
Ga daarna van de schaduw van de natuurlijke parasols naar het natte strand waar je meerdere kilometers kunt wandelen.
Op enkele kilometers van het strand bevindt zich Institut Stereden. Hier kun je genieten van het ritueel “Evasion guérandaise”, een behandeling die zout in de schijnwerpers zet.
Complete ontspanning met een knipoog naar een lokaal product: een scrub met Guérande -zout gevolgd door een op maat gemaakte behandeling om alle spanning uit je lichaam te verdrijven.

Stereden Beauté & Spa


5. Zintuiglijke escapade in de blauwe stad

Concarneau, intra/extra

In het zuiden van de Finistère, tussen Lorient en Quimper, is een wandeling door de vestingstad van Concarneau een must. Winkelen, stadsmuren: om nog langer te genieten ga je naar de punt om toegang te krijgen tot eindeloos lange zandstranden.
Onderweg komt je langs het marinarium, het beeld van de Grote Aalscholver …. en je eindigt op het strand Sables Blancs.
Op een steenworp afstand liggen de laatste Bretonse thalasso’s.
Een welverdiende pauze in de spa met uitzicht op de oceaan.
En daarna een afspraak met de schoonheidsspecialiste voor een tweede excursie in Concarneau: een zeer ontspannende massage terwijl je op de achtergrond het zachte geruis van de golven hoort, Keltische muziek in de verte, een moment van totale rust.
Deze zintuiglijke escapade is romantisch en uniek!

Thalasso Concarneau Spa Marin Resort

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten