© Denis Rochard
5 hotels met zeezicht voor een vriendelijke prijsOnze slimme adressen voor een verblijf aan de kust

5 hotels met zeezicht voor een vriendelijke prijs

Zin om eruit te zijn? Met een kustlijn van meer dan 2500 km heeft Bretagne hotels aan het water te over. Hieronder volgt een selectie van 5 uitstekende, niet al te dure adressen voor een verblijf met uitzicht op het water, in laag- of hoogseizoen.

les-charmettes-saint-malo-denis-rochard.jpg© Denis Rochard

Een familiehotel aan het Plage du Sillon

Hotel Les Charmettes

Hotel Les Charmettes in Saint-Malo is aantrekkelijk vanwege de ontspannen sfeer die er heerst. De charme is er meteen als je aankomt: het terras aan het strand, het strandhuis dat als keuken dienstdoet en de salon die gebruikt wordt als eetzaal. En dat alles aan zee, met directe toegang tot het strand, in dit geval het Plage du Sillon. In de kamers aan de oceaankant van het hotel word je gewiegd door het geluid van de golven en kun je genieten van een geweldig uitzicht over de open zee. Een prima plek om vandaaruit over de dijk te wandelen, naar de zeethermen te gaan of naar de oude vesting te lopen (ongeveer 20 minuten).

Tweepersoonskamer aan de kant van de oceaan € 84/nacht.

 

Hôtel Les Charmettes (FR)


Aan de Baai van La Turballe

Hotel Les chants d’ailes

Het geluid van de golven, zee zover je kunt kijken… dat is wat hotel Les Chants d’Ailes te bieden heeft op zijn mooie plek aan de Baai van La Turballe. Het is ook een bijzonder comfortabele plek om je vakantie door te brengen: de kamers, met namen van zeevogels, zijn ruim en modern. Dankzij de grote ramen heb je uitzicht op het lange strand, het Plage des Bretons, op twee minuten loopafstand. Het hotel ligt op 500 m van de haven en het middeleeuwse stadscentrum van Guérande, waar je gezellig kunt rondlopen. Lopend of met een huurfiets kun je vanuit het hotel een bezoek brengen aan de zoutmoerassen of het regionale natuurpark La Brière.

Tweepersoonskamer met zeezicht vanaf € 57/nacht.

 

Hôtel Les chants d’ailes (EN)


Uitzicht op het estuarium van de Aven in Port Manec’h

Hotel du Port de l’Aven

Op naar Port Manec’h, naar een familiehotel langs de GR®34 en met uitzicht op de zee. Het hotel ligt boven de haven, op een stille plek, ideaal om tot rust te komen langs het strand of een wandeling te maken. Vanuit de kamers zie je het strand en haar cabines in retrostijl, op maar een paar minuten loopafstand. Van hieruit kun je ook naar de Archipel des Glénan, een boottocht van een uur. ’s Avonds wacht je een authentieke keuken in het panoramische restaurant van het hotel, met uitzicht op de estuaria van de Aven en de Belon. Verder is er een terras waar je van de zon kunt genieten terwijl je uitkijkt over zee.

Tweepersoonskamer met zeezicht vanaf € 75/nacht.

 

Hôtel du Port de l’Aven (EN)


Alle rust op het hooggelegen deel van Belle-Île

Hotel Vauban

Hotel Vauban ligt op een rustige plek, met uitzicht over de muren van de haven en de citadel van Le Palais. Nadat je ’s ochtends gewekt bent door het geluid van de meeuwen, kun je genieten van een heerlijk lokaal en biologisch ontbijt, met uitzicht op de zee en het schiereiland Quiberon. Avonds kijk je er naar de zon die ondergaat achter de twee vuurtorens bij de haven. De frisse kleuren van de kamers, die onlangs opnieuw zijn ingericht, sluiten naadloos aan bij het landschap van Belle-Île-en-Mer. Vanaf de vertreksteiger, op 100 m van het hotel en vlak bij het centrum van het stadje, vertrekken boten waarmee je de Golf van Morbihan kunt ontdekken en de eilanden in de verte: Houat, Hoëdic…

Kamer met zeezicht € 85/nacht.

Hôtel Vauban (FR)


Uitrusten en tot jezelf komen aan de zee bij Roscoff

Hotel Aux Tamaris

Dit voormalige familiepension, gehuisvest in een charmant wit gebouw van rond 1910, dankt zijn naam aan de rijen van meer dan honderd jaar oude tamarisken, die het huis beschutten tegen de wind. Hotel Aux Tamaris heeft echt de sfeer van een hotel aan zee. De 25 kamers, verdeeld over drie etages, zijn geïnspireerd op de thema’s eilanden, oude zeilschepen en vuurtorens. De sobere, smaakvolle en gezellige inrichting nodigt uit tot ontspannen, met uitzicht op het dagelijks schouwspel van de zonsondergang boven de vaargeul en het eiland Batz. Na een heerlijk ontbijt dat helemaal samengesteld is met lokale producten, kunt u voorzien van een picknickmand die door het hotel verzorgd wordt, vanuit Aux Tamaris een uitstapje maken naar het eiland Batz.

Kamer met uitzicht op de zee vanaf € 81 per nacht.

 

Hôtel Aux Tamaris (EN)

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties