hotel-du-parc-fetan-larmor-baden-suite-vue-mer.jpg
©Hôtel Parc Fétan
5 hotels met zeezicht voor een vriendelijke prijsOnze slimme adressen voor een verblijf aan de kust

5 hotels met zeezicht voor een vriendelijke prijs

Zin om eruit te zijn? Met een kustlijn van meer dan 2500 km heeft Bretagne hotels aan het water te over. Hieronder volgt een selectie van 5 uitstekende, niet al te dure adressen voor een verblijf met uitzicht op het water, in laag- of hoogseizoen.

Gezellige inrichting en overvloedige keuken in Lesconil 

Hotel-restaurant du Port

Eersterangs vanuit je raam de zonsopgang boven de haven beleven; de meeuwendans rond de trawlers krijgt u er als bonus bij… Het Hôtel du Port in Lesconil ligt midden in het zuidelijk deel van de Finistère (Pays Bigouden) en pal aan de oceaan. Het weet door het jaar heen ons verlangen te prikkelen naar uitstapjes aan zee! Het panoramische zicht op haven en oceaan? Adembenemend! De kamers? Licht en gezellig. En de keuken? Bistro aan zee met een mooi terras aan de haven; ontbijt op basis van biologische producten. En daarbij nog de glimlach van het team, het GR®34 pad langs de deur van het hotel, het strand op een paar honderd meter en de golven van La Torche op 15 minuten afstand. Zo heb je enig idee van wat je te wachten staat… als je reserveert!

Tweepersoonskamer vanaf € 85 per nacht.

 

Hôtel Restaurant du Port


Pareltje in het hart van de Golf van Morbihan in Larmor-Baden 

Le Parc Fétan 

Een hotel, een studio, drie grotere accommodaties: als gezin of stel voelt u zich direct thuis in Le Parc Fétan, hotel en toeristenverblijf op 20 min. van Vannes. Op steenworp afstand kun je te voet, op de fiets of in de kajak de haven, het dorp, de eilanden van de Golf (Berder, Arz, Les Moines) en de kustpaden verkennen. Voel je vrij om op avontuur te gaan, te luieren in de spa wellness of aan het zwembad (verwarmd van april tot september) te liggen. De hotelhouders omringen je met zorg tot in details; zij vinden ecologische waarden belangrijk. Dat is overal voelbaar, tot in de keuken met vers, lokaal en smakelijk voedsel. Een hogelijk verslavend paradijsje!

Tweepersoonskamer vanaf € 88 per nacht.

 

Le Parc Fétan


Topligging en -ontvangst aan de haven van Binic 

Hotel Le Benhuyc 

In het hart van Binic, pal aan de GR®34 en op slechts enkele minuten van de stranden van de Baai van Saint-Brieuc en van de havenrestaurants maak je kennis met Le Benhuyc! In dit gebouw uit 1794 vind je 23 kalme, design kamers waarvan er 15 uitzicht hebben op zee. Alles is er voor handen: rustige en behaaglijke sfeer, royaal ontbijt, zacht beddengoed, en dat alles vanuit een groene basisgedachte… Le Benhuyc, dat is fantastisch!

Tweepersoonskamer vanaf € 68 per nacht.

 

Le Benhuyc


Alle rust op het hooggelegen deel van Belle-Île

Hotel Vauban

Hotel Vauban ligt op een rustige plek, met uitzicht over de muren van de haven en de citadel van Le Palais. Nadat je ’s ochtends gewekt bent door het geluid van de meeuwen, kun je genieten van een heerlijk lokaal en biologisch ontbijt, met uitzicht op de zee en het schiereiland Quiberon. Avonds kijk je er naar de zon die ondergaat achter de twee vuurtorens bij de haven. De frisse kleuren van de kamers, die onlangs opnieuw zijn ingericht, sluiten naadloos aan bij het landschap van Belle-Île-en-Mer. Vanaf de vertreksteiger, op 100 m van het hotel en vlak bij het centrum van het stadje, vertrekken boten waarmee je de Golf van Morbihan kunt ontdekken en de eilanden in de verte: Houat, Hoëdic…

Kamer met zeezicht € 85/nacht.

Hôtel Vauban


Uitrusten en tot jezelf komen aan de zee bij Roscoff

Hotel Aux Tamaris

Dit voormalige familiepension, gehuisvest in een charmant wit gebouw van rond 1910, dankt zijn naam aan de rijen van meer dan honderd jaar oude tamarisken, die het huis beschutten tegen de wind. Hotel Aux Tamaris heeft echt de sfeer van een hotel aan zee. De 25 kamers, verdeeld over drie etages, zijn geïnspireerd op de thema’s eilanden, oude zeilschepen en vuurtorens. De sobere, smaakvolle en gezellige inrichting nodigt uit tot ontspannen, met uitzicht op het dagelijks schouwspel van de zonsondergang boven de vaargeul en het eiland Batz. Na een heerlijk ontbijt dat helemaal samengesteld is met lokale producten, kunt u voorzien van een picknickmand die door het hotel verzorgd wordt, vanuit Aux Tamaris een uitstapje maken naar het eiland Batz.

Kamer met uitzicht op de zee vanaf € 81 per nacht.

 

Hôtel Aux Tamaris

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne