Hotel-du-Parc-Fetan.jpg
©Hôtel du Parc Fétan

5 hotels met zeezicht voor een vriendelijke prijs

Heerlijk naar de zee zonder dat het je een fortuin kost!

Wil je graag eropuit in het laagseizoen? Dan is de Bretonse kust een goede keus. Je krijgt van ons vijf fijne adressen van niet al te dure hotels aan zee. Op het vakantieprogramma: een shot zeelucht, roepende meeuwen, rollende golven… Fijn voor je goede humeur en voor je portemonnee!

In één oogopslag

1. De mooiste zonsopgang

Villa Bel-Ange in Saint-Philibert

Welkom in La Villa Bel Ange, vlak bij La Trinité-sur-Mer, langs de Golf van Morbihan. Applaus voor dit charmante hotel tussen het groen van de zeedennen en met een prachtig uitzicht op de zee! Er zijn 9 comfortabele logiesmogelijkheden (kamers, suites en appartement), waarvan twee met eigen jacuzzi. De ontvangst is uitstekend, de inrichting verzorgd en het ontbijt ronduit uitstekend. Bij de reservering inbegrepen: toegang tot de sauna, gebruik van spelletjes en bibliotheek. Moeten we nog verdergaan? Vooruit dan maar: het Sentier des Douaniers (Douanierspad) loopt langs het terrein. Wilt u oesters eten, dan kan dat op loopafstand. Een geweldige plek om de kust van Morbihan te ontdekken!

Tweepersoonskamer vanaf € 90/nacht.

Villa Bel-Ange


2. Pareltje in het hart van de Golf van Morbihan 

Le Parc Fétan in Larmor-Baden 

Een hotel, een studio, drie grotere accommodaties: als gezin of stel voelt u zich direct thuis in Le Parc Fétan, hotel en toeristenverblijf op 20 min. van Vannes. Op steenworp afstand kun je te voet, op de fiets of in de kajak de haven, het dorp, de eilanden van de Golf (Berder, Arz, Les Moines) en de kustpaden verkennen. Voel je vrij om op avontuur te gaan, te luieren in de spa wellness of aan het zwembad (verwarmd van april tot september) te liggen. De hotelhouders omringen je met zorg tot in details; zij vinden ecologische waarden belangrijk. Dat is overal voelbaar, tot in de keuken met vers, lokaal en smakelijk voedsel. Een hogelijk verslavend paradijsje!

Tweepersoonskamer vanaf € 88 per nacht.

Le Parc Fétan

3. Gezellige inrichting en overvloedige keuken 

Hotel-restaurant du Port in Lesconil 

Eersterangs vanuit je raam de zonsopgang boven de haven beleven; de meeuwendans rond de trawlers krijgt u er als bonus bij… Het Hôtel du Port in Lesconil ligt midden in het zuidelijk deel van de Finistère (Pays Bigouden) en pal aan de oceaan. Het weet door het jaar heen ons verlangen te prikkelen naar uitstapjes aan zee! Het panoramische zicht op haven en oceaan? Adembenemend! De kamers? Licht en gezellig. En de keuken? Bistro aan zee met een mooi terras aan de haven; ontbijt op basis van biologische producten. En daarbij nog de glimlach van het team, het GR®34 pad langs de deur van het hotel, het strand op een paar honderd meter en de golven van La Torche op 15 minuten afstand. Zo heb je enig idee van wat je te wachten staat… als je reserveert!

Tweepersoonskamer vanaf € 85 per nacht.

 

Hôtel Restaurant du Port

4. Alle rust op het hooggelegen deel van Belle-Île

Hotel Vauban in Belle-île-en-mer

Hotel Vauban ligt op een rustige plek, met uitzicht over de muren van de haven en de citadel van Le Palais. Nadat je ‘s ochtends gewekt bent door het geluid van de meeuwen, kun je genieten van een heerlijk lokaal en biologisch ontbijt, met uitzicht op de zee en het schiereiland Quiberon. Avonds kijk je er naar de zon die ondergaat achter de twee vuurtorens bij de haven. De frisse kleuren van de kamers, die onlangs opnieuw zijn ingericht, sluiten naadloos aan bij het landschap van Belle-Île-en-Mer. Vanaf de vertreksteiger, op 100 m van het hotel en vlak bij het centrum van het stadje, vertrekken boten waarmee je de Golf van Morbihan kunt ontdekken en de eilanden in de verte: Houat, Hoëdic…

Kamer met zeezicht € 85/nacht.

Hôtel Vauban


5. Topligging en ontvangst aan de haven 

Hotel Le Benhuyc in Binic

In het hart van Binic, pal aan de GR®34 en op slechts enkele minuten van de stranden van de Baai van Saint-Brieuc en van de havenrestaurants maak je kennis met Le Benhuyc! In dit gebouw uit 1794 vind je 23 kalme, design kamers waarvan er 15 uitzicht hebben op zee. Alles is er voor handen: rustige en behaaglijke sfeer, royaal ontbijt, zacht beddengoed, en dat alles vanuit een groene basisgedachte… Le Benhuyc, dat is fantastisch!

Tweepersoonskamer vanaf € 68 per nacht.

Le Benhuyc

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten