Jeune femme au marché des LicesJeune femme au marché des Lices
©Jeune femme au marché des Lices|Destination Rennes - Bruno MAZODIER

5 markten in Bretagne om te bezoeken en te beleven

Een bezoek vol geur en smaak

Wil je rondslenteren, streekproducten ontdekken en proeven, boodschappen doen of alleen een kop koffie halen of een wijntje drinken, dan gaat er niets boven de markt! Markten zijn er in allerlei soorten, van chic tot gewoon gezellig, en op allerlei plaatsen, van havenstadjes tot eeuwenoude vestingstadjes. Hieronder vind je vijf markten die je kunt bezoeken als je op vakantie in Bretagne bent.

In één oogopslag

1. De beroemde Marché des Lices in Rennes

Het hele jaar door, elke zaterdagochtend

De Marché des Lices in Rennes is de op een na grootste markt van Frankrijk: elke zaterdagmorgen is dit het kloppende hart van de stad. Er zijn twee hallen waar verse en ambachtelijk producten verkocht worden, groente- en fruitkramen staan voor de oude vakwerkhuizen, en vis en bloemen koop je vlak naast de caféterrassen: wat wil je nog meer? Rond de markt van Rennes ontmoet je elkaar, drink je samen een kop koffie of een aperitiefje, eet je een hapje, maar raak je vooral onder de indruk van de aanstekelijke energie van de ongeveer 300 marktkooplui, die allemaal hun best doen om jou voor het weekend van het beste te voorzien.

De Marché des Lices


2. De superchique markt van Dinard

Het hele jaar door, op dinsdag, donderdag en zaterdag

Drie dagen per week wordt het marktplein, de Place des Halles, in Dinard omgetoverd tot een bijzonder chique openluchtwinkel! Truien van kasjmier, bijzondere sieraden, geurkaarsen en zeepjes, woondecoraties en merkkleding met veel korting vind je hier naast de klassieke kramen met groente en fruit, vis en gegrilde haantjes…. In die gezellige drukte moet je natuurlijk de traditionele galette met worst eten, waarna je naar het strand loopt om daar de rest van de dag door te brengen.

De  markt van Dinard

 

3. Markt in de 16e-eeuwse hallen van Questembert

Het hele jaar door, maandagochtend

Elke maandagochtend vervullen de schitterende monumentale markthallen van Questembert weer hun oorspronkelijke functie. Ze liggen midden in het centrum en zijn in 1997 gerestaureerd. Sindsdien bieden ze weer plaats aan marktkooplui en producenten van streekproducten. In de zomer is er op woensdagavond, vanaf 5 uur, een streekmarkt, waar je aan lange tafels allerlei streekproducten kunt proeven, met livemuziek. Om in de sfeer te blijven, kun je je in de zomer per koets naar de markt laten brengen.

De Markt van Questembert


4. Lorient, een markt met de geur

Het hele jaar door, dagelijks van 8 tot 13 uur

Met de beste vis en andere rijkdommen uit de zee is de markt in de Halles de Merville, in Lorient, een walhalla voor fijnproevers. Lorient is de belangrijkste haven, nog voor Boulogne en Le Guilvinec. Jaarlijks wordt er meer dan 25.000 ton vis aan land gebracht. Het kan niet anders of op deze markt vind je de beste en de meest verse vis! Heek en zeeduivel zijn de koplopers, maar ook langoest wordt dagelijks in grote hoeveelheden aangevoerd op de visafslag. Alles vers en tegen zeer concurrerende prijzen!

De Markt van Lorient


5. Niet te missen in Finistère, de markt van Saint-Renan

Het hele jaar door, op zaterdagochtend

Op zaterdagochtend, zo om een uur of 5, komt de Place du Vieux Marché in Saint-Renan tot leven. Producenten van streekproducten, vishandelaars, ambachtslui… elke week staan ze hier op de markt, de grootste van het departement, met in de zomer bijna 300 kramen. Heerlijke streekspecialiteiten als de traditionele crêpes en galettes liggen verleidelijk naast kazen en bijzondere worstjes, naast de beroemde kig-ha-farz en Bretons gebak.

De Markt van Saint-Renan

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten