Saut_surfeur_Larmor-Plage_Clement-Gerbaud.jpg
©Clément Gerbaud - Qaptur - HOM Project

Ook in 2023 zien we je graag in Bretagne!

2023 wordt een mooi jaar, daar hebben we alle vertrouwen in! We wensen je een jaar vol licht en vreedzaamheid, maar we doen er graag een smaakmaker bij, in de vorm van een spelletje waarmee je het onbekende Bretagne ontdekt en je reis kleur en smaak krijgt. 8 letters, 8 kernwoorden. Met verhalen, trends, bronnen van nieuwe energie: kijk rond, pik eruit wat je wilt, geniet!

B Van

… Boeiende verhalen

Bretagne bruist van noord tot zuid: dat zijn de good vibes van mensen die de streek graag met je delen. Als je een tiny house reserveert bij Linda en Jean-Marie, op de Ferme de Kerbastard, midden in de groene Morbihan, ontdek je het verhaal van twee bioboeren, ex-landschapsarchitecten. Hun boter doet menig sterrenkok het water in de mond lopen. In de buurt van Morlaix, in Noord-Finistère, kun je bij chocolaterie Grain de Sail een workshop volgen waarbij je je eigen chocoladevariant maakt: je beleeft het verhaal van het vrachtzeilschip van Grain de Sail dat naar Amerika vaart en terugkeert met aan boord de beste cacaosoorten. Onbewerkte producten, aanstekelijke energie: kom dit jaar naar het Bretagne van de 1000 levens, het Bretagne waar je blij van wordt!

Grain de Sail

Ferme de Kerbastard


R Van

… de Rust van een veilige plek

Behaaglijkheid, een passie voor hout, natuurlijke materialen: boek zo’n accommodatie waar je de Bretonse winter op een heerlijke manier beleeft. Zoals Norzh of Tyrheun, half boot, half huis, in Plouguerneau, twee rustgevende ecologische vakantiehuizen. Maritieme elementen zetten de toon en als bonus kun je er workshops volgen over de rijkdom van de kust. Of je kiest de rust van het houtvuur in Le Lodge Kerisper, vlak bij de haven van La Trinité-sur-Mer. Heerlijke plekken, waar de zee het dagelijks leven kleur geeft!

Tyrheun

Lodge Kerisper

E Van

… Energies

Begin 2023 zet je de teller weer op nul! Om ziel en lichaam te resetten gaat er niets boven een onderdompeling in de Bretonse natuur. Een mix van paddle en yoga bijvoorbeeld, ten zuiden van Saint-Malo. Of een groene beleving van het bos in Zuid-Finistère met Fanny: een bosbadsessie die totale ontspanning geeft door het contact met eeuwenoude bomen. Als je je laat leiden door de geur van de seizoenen en ontdekt wat de natuur te bieden heeft en je wil geven, komen de endorfines vrij en laat je je dragen. Je voelt je herboren!

Fauméa SUP & Yoga

Sylvothérapie Bretagne


A Van

… Artistiek

Kleuren, materialen en licht. Daar weten ze in Bretagne iets van te maken. Geen wonder dus dat makers zich hier uitstekend thuisvoelen! Op Wecandoo kun je uit heel veel workshops kiezen: de site focust op initiatieven van gepassioneerde mensen met talent, en ook voor jouw talent is er natuurlijk plaats. Kies wat je leuk vindt en je kunt aan de slag. In Pont-l’Abbé, in Zuid-Finistère, staat het eerste keramiekcafé van Bretagne; je kunt er eten en creatief zijn. Na afloop heb je een object dat helemaal jouw stempel draagt! In Saint-Quay Portrieux, ten noorden van Saint-Brieuc, kunnen vrouwen terecht voor een creatieve retraite bij Atelier Libratoi: de ziel van de kunstenaar in je komt naar boven, je maakt een ontdekkingsreis naar jezelf!

Slow Café Céramique

Atelier Libratoi

 

G Van

… Glaz: grijs-, blauw- en groentinten

Je vindt die kleur vooral in de buurt van Paimpol, vlak bij de Petites Maisons Arin, als je blik op de zee richt. Of bij Saint-Méloir-des-Ondes, bij de Ferme du Vent. Veranderend met de tijd, de sfeer, het seizoen: maak kennis met de ‘glaz’, die haast onbeschrijflijke kleur, die alle tinten van de zee, de aarde en de lucht van Bretagne in zich verzamelt. Blauw-, groen- en grijstinten die voor altijd op je netvlies gebrand staan. Bretonser kan het niet. Op één lijn met de natuur!

Les Petites Maisons Arin

La Ferme du Vent

N Van

… Noviteiten

Een nieuw jaar waarin je allerlei nieuwe adressen mag testen! Januari brengt geluk!
Hotel Le Barracuda, in de haven van Brest, opent zijn deuren. Het heeft 90 kamers met uitzicht over de zee en maar liefst 4 sterren. Rooftopterras, restaurant met panoramisch uitzicht over zee, brunch op zondag, spa… Vlakbij ligt PAM, de iconische voormalige drukkerij, nu een third place, die mensen bij elkaar wil brengen. Verheug je maar vast als je naar Morbihan gaat, naar kasteel Locguénolé, een nieuwe ster aan het Bretonse hotelfirmament. In Rennes wordt een nieuwe lifestyletempel geopend, Mama Shelter, met 119 comfortabele en vrolijke kamers, midden in de stad. Ook hier een rooftopterras, een panoramarestaurant, spa en zwembad… Wonderbaarlijk, zoveel nieuwe plekken die ook nog eens groots uitpakken!

Le Barracuda

Mama Shelter

 

E Van

… Eindeloos veel reuring

Op zoek naar kunst, muziek en feesten! De 3e editie van de Pinault-expositie in Rennes, Forever Sixties, mag je niet missen, net als Landerneau, waar je in de wereld duikt van Tolkien en ‘In de ban van de ring’. Wat festivals betreft, iedereen moet eind mei naar Saint-Brieuc, voor het 40-jarig bestaan van Art Rock! In navolging van de Transmusicales zijn er tal van baanbrekende festivals: in Rennes is dat het Festival Maintenant, een soort rariteitenkabinet dat muziek en digitale kunst combineert, terwijl aan de noordkust, rond de Abers, het Horizons Open Sea Festival ruimte geeft aan elektronische muziek, tegen een adembenemende achtergrond.

Festival Art Rock

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten