couverture-4.jpg
©Kristenpelou

5 spots in Bretagne waar je kunt kitesurfen

Dit zijn de plekken waar je de volgende keer naar toe moet

Zoek je de echte kick, de vrijheid en de frisse zeelucht? Dan gaat er niets boven kitesurfen! Bretagne heeft 2.700 km kustlijn! Niet zo gek dus dat kitesurfen uitgevonden is in Finistère. Getijden, richting en kracht van de wind en de golfslag zijn altijd verschillend en daardoor is kitesurfen in Bretagne elke keer weer anders. Maar je vindt er altijd een plek die past bij jouw niveau en bij de weersomstandigheden. Saint-Malo, Erdeven, het Pays bigouden…: 5 surfspots die je niet mag missen en waar je onvergetelijke uren beleeft.

In één oogopslag

1. Kerhillio: beach culture in Erdeven

Aan de rand van het schiereiland Quiberon

Kilometers fijn zand zonder een enkel obstakel, een beschermd Natura 2000-duingebied, een vlakke zeebodem die zorgt voor een regelmatige golfslag en schitterende golven bij vloed: moeten we nog even doorgaan of ken je deze plek toevallig al? Kerhillio ligt daar waar het schiereiland Quiberon begint. Het staat tot ver buiten de regio bekend als DE plek voor alle surfdisciplines: weidse watervlakten waar je kunt boardsurfen, windsurfen, bodyboarden en natuurlijk ook kitesurfen, ten noordoosten van de parkeerplaats die grenst aan het strand! Wat je niveau ook is, succes is gegarandeerd, omdat deze plek zo gunstig ligt ten opzichte van de wind. Gewoon doen en daar ga je, over de golven!

Surfen bij het Plage de Kerhillio met NKS

Waar slapen? :

En voor de zondagse brunch :

NKS Ecole de Kitesurf Morbihan
NKS Ecole de Kitesurf Morbihan
NKS Ecole de Kitesurf Morbihan

2. Een immense baai bij Saint-Michel-en-Grève, een heerlijke plek om te surfen

Plage de la Lieue de Grève

Op naar de Trégor, een streek aan de kust tussen Morlaix en Lannion, om te surfen in de grootste baai in de wijde omgeving! Langs de baai ligt het strand ‘Lieue de Grève’, een 4 km lang strand met fijn zand en een superveilige plek om te leren surfen. Renaud, instructeur van de kitesurfschool, waakt voortdurend via radiocontact over zijn leerlingen. Bij hem kun je al het materiaal huren voor kajakken, suppen en surfen: zo kun je nog meer genieten van het water. En de kers op de taart? Dat zijn de kleine vakantiehuisjes vlak aan het strand, met terras en jacuzzi, met het ruisen van de golven en een uitzicht waar je een moord voor zou doen… bijna.

Surfen in de baai van Saint-Michel-en-Grève met Kite’s Cool

Waar slapen? :

 

3. Vlak bij de stad, met een duik in de geschiedenis van Saint-Malo

Plage du Sillon

Verleidelijk idee toch, kitesurfen bij een van de mooiste stranden van Frankrijk? Le Sillon heeft 2 km strand met fijn zand. Onderdeel van de magie is dat je naast het historische stadscentrum van het kapersnest zit. Uniek, want dat vind je verder alleen in Biarritz. Hier kan iedereen veilig het water in, en leren in eigen tempo. Yoann van Evoride legt uit: « Hier kunnen beginnelingen de fijne kneepjes leren op rustig water – het soort strand is daar ideaal voor – terwijl meer ervaren surfers helemaal los kunnen gaan op de hogere golven, meer richting de open zee. » En als je je wetsuit uitgetrokken hebt, ga je naar een andere spot: de vesting, waar je de heerlijkste eetgelegenheden vindt. Het leven is zo mooi!

Doorkruis Le Sillon met Evoride

Waar slapen? :

4. De Bretonse Antillen: de Lagune du Letty

Tussen Bénodet en Mousterlin

In het zuidwesten van Bretagne is de sfeer opeens heel anders: als je eenmaal in de strandmodus staat, kies je je eigen rustige plek, ideaal voor een gezinsvakantie. Maar natuurlijk gaan kite en board mee: trek je surfschoenen aan en je bent klaar om de Lagune du Letty te verkennen, een paradijselijke plek, tussen Bénodet en Mousterlin. Hoewel je bij gunstig tij bijna overal in de lagune kunt staan, moet je vooral niet denken dat je hier je gang kunt gaan zonder de omstandigheden te kennen: wil je veilig surfen, volg dan de instructies van Mathieu van Kite Breizh Skol. Wind, golven, rotsen en nooit een spoortje verveling: hij is thuis in dit paradijs!

Genieten van de Lagune du Letty met Kite Breizh Skol

Waar slapen? :

 


5. Twee surfspots en verder niets – de duinen van het Pays des Abers

Duingebied van Sainte-Marguerite bij Landéda – Duingebied van Tréompan bij Ploudalmézeau

In dit noordelijk stukje Finistère, op 25 km van Brest, vind je niet een, maar twee bijzondere surfspots, waar je kunt trainen en je vaardigheid kunt vergroten: rechts de duinen van Sainte-Marguerite bij Landéda. Een mooie plek voor beginners, met rustig water in ondiepe lagunes. Links liggen Les Trois Moutons, oftewel de duinen van Tréompan, een plek met hogere, maar nooit extreme golven, voor de meer gevorderden. Op beide plaatsen kun je veilig surfen, in een Natura 2000-gebied met een grote, goed bewaarde biodiversiteit. Om het makkelijk te maken, helpen de campings naast de spots je een handje door directe toegang tot het strand te bieden. Super, voor een heerlijke vakantie met vrienden en kinderen!

Neem een duik in het water van de Abers met Rêve O Kite/a>

Waar slapen? :

OOK INTERESSANT

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten