roscoff-plage-de-traon-erch-alexandre-lamoureux.jpg
©Alexandre Lamoureux

5 onbekende vakantiestranden

Paradijselijke stukjes Bretagne

Wat ze gemeen hebben, is kristalhelder water en fijn, goudgeel zand. Ze geven je het gevoel dat je hier de rust weervindt. Van plekken in het groen tot verborgen oorden, ga met ons mee en ontdek ze, de Bretonse stranden waar je in de zomer naartoe kunt: vijf juweeltjes in de natuur voor het ultieme vakantiegevoel!

In één oogopslag

1. Wit strand en blauwgroen water tussen de kliffen

LAnse de Rospico bij Névez

In deze baai tussen de kliffen van Névez ben je echt helemaal weg! Zwemmen in het heldere water, het zachte zand voelen: de ondiepe zwemplekken die bij laag water droog liggen, zijn een absolute topper voor de kleintjes. Zwempak of zwembroek aan, duikbril en snorkel op en je bent klaar om te ontdekken wat er onder water leeft. Tenzij je een verwoed wandelaar bent en je je liever laat verleiden door de mooiste van alle kustpaden: de GR® 34, die door Kerascoët loopt, met zijn rietgedekte huisjes, en je bij het Tahiti-strand brengt. Als dit niet het paradijs is…

Névez

Waar te slapen


2. Tussen de tamarisken van Noord-Finistère

Plage deTraon Erc’h bij Roscoff

Een klein strand of een grote inham? Je kunt eindeloos discussiëren over dit stukje paradijs van 65 m lang, besloten en ideaal gelegen, maar je hebt wel iets beters te doen: ‘s ochtends vroeg yoga op het strand, tegenover de eilanden Callot en Carantec, met de heerlijke geuren van een nabijgelegen exotische tuin. Zwemmen of in de zon liggen tot die ondergaat boven het gouden strand – het blauwgroene water is nooit ver weg en dit is het moment om een duik te nemen… Of gezellig samen met je kinderen op zoek gaan naar kleine krabben of naar de fluwelen zwemkrab: deze heerlijke inham is een plek waar geluk voor het oprapen ligt!

Roscoff

Waar te slapen

3. Alleen op de wereld in Côtes d’Armor

Plage du Corps de Garde bij Binic

Via het Douanierspad, de favoriet onder de langeafstandsroutes, kom je bij deze baai met zijn fijne zandstrand: een beloning aan het eind van je tocht. Op dit privéstrand, ver weg van de wereld, kun je je een ster voelen… Je hebt het strand (bijna) voor je alleen! Het strand ligt aan de zuidkant van Binic-Etables-sur-Mer, tussen twee kapen, waar je geen spoor van menselijke activiteit ziet. Ontdek de rotsen en wat er diep onder water leeft: dankzij de stilte en het heldere water neem je makkelijker afstand van de alledaagse beslommeringen. Bijzonder, zo’n dag met het echte Robinson Crusoë-gevoel!

Binic-Etables-sur-Mer

Waar te slapen

Les eaux turquoise de la plage du Petit Pérello à Ploemeur (Morbihan)
Les eaux turquoise de la plage du Petit Pérello à Ploemeur (Morbihan)
Les eaux turquoise de la plage du Petit Pérello à Ploemeur (Morbihan)

4. Voor de ingewijden, een inham in de buurt van Lorient

Plage du Petit Pérello in Ploémeur

We riskeren misschien boze gezichten met deze tip! Maar kijk eens naar de mensen die daar lopen, onderlangs het Fort du Talud, met een handdoek om de schouders. Ze zijn op weg naar een inham met kristalhelder water, alleen bekend bij ingewijden. Volg ze maar naar het strand, trek dan je sandalen uit en voel het zachte, witte zand onder je voeten. Snap je nu waarom we zo geheimzinnig doen? Dit paradijselijk stuk strand ligt tussen de rotsen, heerlijk beschut, pal op het zuiden en kijkt uit op het eiland Groix. Je hoort de golven kabbelen, tussen de struiken tjirpen de krekels. Dit is gewoon puur vakantiegeluk.

Ploemeur

Waar te slapen


5. Zalig nietsdoen in een onbedorven paradijs

De baai van Pissot bij Le Val-André

Op het Plage du Pissot ben je beschut tegen de wind en buiten bereik van nieuwsgierige blikken: dat belooft een unieke dag van genieten van zon en strand. Je gaat er lopend naartoe, en je hoeft alleen de trap af te lopen om de schoonheid van de welvende lijnen te ontdekken. Smaragdgroen water, weelderig groen langs de oevers… Ook dat is levenskunst op zijn Bretons! Op dit verborgen plekje kun je heerlijk luieren, met een goed boek en met uitzicht op de Pointe de Pléneuf en het Îlot du Verdelet. Aan het eind van de dag loop je langs het beroemde Douanierspad (ja, daar is ie weer!) naar de kleine haven van Dahouët.

Pléneuf-Val-André

Waar te slapen

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten