© Alexandre Lamoureux
5 onbekende vakantiestrandenParadijselijke stukjes Bretagne

5 onbekende vakantiestranden

Wat ze gemeen hebben, is kristalhelder water en fijn, goudgeel zand. Ze geven je het gevoel dat je hier de rust weervindt. Van plekken in het groen tot verborgen oorden, ga met ons mee en ontdek ze, de Bretonse stranden waar je in de zomer naartoe kunt: vijf juweeltjes in de natuur voor het ultieme vakantiegevoel!

Wit strand en blauwgroen water tussen de kliffen

LAnse de Rospico bij Névez

In deze baai tussen de kliffen van Névez ben je echt helemaal weg! Zwemmen in het heldere water, het zachte zand voelen: de ondiepe zwemplekken die bij laag water droog liggen, zijn een absolute topper voor de kleintjes. Zwempak of zwembroek aan, duikbril en snorkel op en je bent klaar om te ontdekken wat er onder water leeft. Tenzij je een verwoed wandelaar bent en je je liever laat verleiden door de mooiste van alle kustpaden: de GR® 34, die door Kerascoët loopt, met zijn rietgedekte huisjes, en je bij het Tahiti-strand brengt. Als dit niet het paradijs is…

Névez


Tussen de tamarisken van Noord-Finistère

Plage deTraon Erc’h bij Roscoff

Een klein strand of een grote inham? Je kunt eindeloos discussiëren over dit stukje paradijs van 65 m lang, besloten en ideaal gelegen, maar je hebt wel iets beters te doen: ’s ochtends vroeg yoga op het strand, tegenover de eilanden Callot en Carantec, met de heerlijke geuren van een nabijgelegen exotische tuin. Zwemmen of in de zon liggen tot die ondergaat boven het gouden strand – het blauwgroene water is nooit ver weg en dit is het moment om een duik te nemen… Of gezellig samen met je kinderen op zoek gaan naar kleine krabben of naar de fluwelen zwemkrab: deze heerlijke inham is een plek waar geluk voor het oprapen ligt!

Roscoff


Alleen op de wereld in Côtes d’Armor

Plage du Corps de Garde bij Binic

Via het Douanierspad, de favoriet onder de langeafstandsroutes, kom je bij deze baai met zijn fijne zandstrand: een beloning aan het eind van je tocht. Op dit privéstrand, ver weg van de wereld, kun je je een ster voelen… Je hebt het strand (bijna) voor je alleen! Het strand ligt aan de zuidkant van Binic-Etables-sur-Mer, tussen twee kapen, waar je geen spoor van menselijke activiteit ziet. Ontdek de rotsen en wat er diep onder water leeft: dankzij de stilte en het heldere water neem je makkelijker afstand van de alledaagse beslommeringen. Bijzonder, zo’n dag met het echte Robinson Crusoë-gevoel!

Binic-Etables-sur-mer


Een bijzonder plekje tussen de bomen aan de Golf van Morbihan

Plage des Trois Fontaines bij Arzon

Op de punt van het schiereiland Rhuys ligt het Plage des Trois Fontaines, naast een park met eeuwenoude bomen. Het biedt schaduwrijke plekken, waar je heerlijk kunt ontspannen: een droomplek voor een siësta! Dit intieme stuk strand kijkt uit over de Golf van Morbihan waar het schouwspel van vogels en zeilboten alles doet vergeten… Je vindt er nog altijd twee van de drie bronnen waaraan de plek zijn naam dankt. Tegen lunchtijd kun je voor een picknick met de kinderen aanschuiven aan tafels in de schaduw. Aan het eind van de dag slenter je nog even door de straatjes van Le Monténo, een betoverend intermezzo dat je niet snel vergeet.

Arzon


Zalig nietsdoen in een onbedorven paradijs

De baai van Pissot bij Le Val-André

Op het Plage du Pissot ben je beschut tegen de wind en buiten bereik van nieuwsgierige blikken: dat belooft een unieke dag van genieten van zon en strand. Je gaat er lopend naartoe, en je hoeft alleen de trap af te lopen om de schoonheid van de welvende lijnen te ontdekken. Smaragdgroen water, weelderig groen langs de oevers… Ook dat is levenskunst op zijn Bretons! Op dit verborgen plekje kun je heerlijk luieren, met een goed boek en met uitzicht op de Pointe de Pléneuf en het Îlot du Verdelet. Aan het eind van de dag loop je langs het beroemde Douanierspad (ja, daar is ie weer!) naar de kleine haven van Dahouët.

Pléneuf-Val-André

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties