Mare Aux Oiseaux 2Mare Aux Oiseaux 2
©Mare Aux Oiseaux 2|Mathieu Cellard

Overnachten bij de chef-kok

Zich helemaal thuis voelen bij een sterrenkok


Geniet van een uniek moment en gun jezelf een gastronomische maaltijd bij een Bretonse chef-kok. En als je nog langer wilt genieten van deze culinaire pauze kun je zelfs blijven overnachten om tot de volgende ochtend te profiteren van de sfeer van het huis.

In één oogopslag

1. Een parel aan de rand van het bos van Brocéliande

Maison Tiegezh – Baptiste Denieul

In Maison Tiegezh draait alles om de familie!
In 2017, op 25-jarige leeftijd, was Baptiste Denieul de jongste chef-kok in Frankrijk die zijn eerste Michelinster verdiende.
Sindsdien heeft hij deze kleine herberg, die al drie generaties lang in de familie is, compleet omgetoverd en prachtig gerenoveerd.
De chef-kok is erg gehecht aan zijn streek en koopt zijn producten in een straal van 15 km om zijn herberg en gebruikt tevens gewassen uit zijn eigen moestuin.
De gerechten waar hij bekend om staat: foie gras in algenstoom, geroosterde kreeft met boekweit zonder de beroemde perzik-abrikoos-chocolade te vergeten, waar hij de Michelinster mee binnenhaalde.
Een restaurant met een knusse sfeer en bloemenmotieven waar Marion, de vrouw van de chef-kok, de wijnen uitzoekt die het beste bij de gerechten van haar man passen.
4-sterren kamers en gezinskamers met een strakke en moderne inrichting en een welnessruimte voor een ontspannend moment voordat je vertrekt om het bos van Brocéliande te ontdekken.

Maison Tiegezh

2.
La Mare aux Oiseaux – Eric Guérin

La Mare aux Oiseaux – Eric Guérin

Het is op het eiland van Fédrun, in het hart van de Brière, waar Eric Guérin is neergestreken om La Mare aux Oiseaux op te zetten, een waar experimenteel culinair nest waar hij de emoties die hij in zijn gerechten steekt graag met zijn gasten deelt.
De bekende chef-kok heeft een speciale passie voor vogels, het thema van deze plek.
Onder het rieten dak en omringd door moerasgebied, zijn 6 kamers te vinden voor een moment van welzijn en ontspanning waar je nog eens kunt nagenieten van de sterrenmaaltijd.
Een welzijnsruimte met behandelingen op maat en een bubbelbad om volledig tot rust te komen tijdens je verblijf op deze unieke locatie.

La Mare aux Oiseaux


3. Een echte pauze en volledig herbronnen in de baai van Cancale

La Ferme du Vent – Familie Roellinger

De meest recente creatie van de familie Roellinger, La Ferme du Vent, kijkt uit over de baai vanCancale en ligt in het groene grasland.
Het etablissement biedt 5 “Kled” (tegen de wind beschutte plaats in het Bretons) voor een totaal ontspannen verblijf.
Hier is geen wifi of televisie te vinden maar kun je genieten van een natuurlijk spektakel dat op het ritme van de getijen evolueert.
Zachte tapijten, leren banken, schapenvachten, linnen lakens; in de Kled draait alles om comfort en echtheid.
Doe jezelf een diner cadeau, bereid door chef-kok Hugo Roellinger van restaurant Le Coquillage in Château Richeux.
Hij is de zoon van de vrijbuiter en kok Olivier Roellinger en heeft inmiddels twee sterren en talrijke andere prijzen binnengehaald!

La Ferme du Vent

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten