Slow Village Breizh Légendes - Plounéour-TrezSlow Village Breizh Légendes - Plounéour-Trez
©Slow Village Breizh Légendes - Plounéour-Trez|Nicolas Plessis - Slow Village

Zes topaccommodaties voor een gezinsvakantie

Selectie superleuke adressen voor gezinnen met jonge of oudere kinderen


Is de volgende gezinsvakantie al in zicht? Wij hebben je droomaccommodatie gevonden, hij ligt in Bretagne en het is een van deze vijf geweldige adressen. Je hoeft alleen maar te klikken. Of je nu met pubers komt of kleine kinderen, het werkt altijd. Activiteiten voor alle leeftijden, blije kinderen… Zo’n vakantie in Bretagne, dat smaakt naar meer!

In één oogopslag

1. Boheemse camping aan de Côtes-d’Armor

La Maison des Lamour

Bossen, een rivier, uitgestrekte weiden, een moestuin en zelfs shetlanders. Genoeg gelegenheid dus voor je kinderen om zich uit te leven! Als dit niet genoeg is, kunnen ze ook nog naar een klimpark, het Parcabout®, met meer dan 1.500 m² netten tussen de bomen. De Vallée des Lamour, tussen Saint-Brieuc en Guingamp en 10 minuten rijden van het strand bij Binic, is ook voor de groteren een waar paradijs. Pak je spullen maar uit in een sfeervol vakantiehuis met brocante inrichting, (minimaal een week). Als je korter wilt blijven, kun je overnachten in de gezins-B&B, met afzonderlijke kamers voor ouders en kinderen. Heb je trek? Laat je dan verleiden door een galette of een traditionele Bretonse stoofpot, bereid in een grote pan – de twee specialiteiten van Le Char à Bancs, de auberge van het landgoed!

La Maison des Lamour

Om te doen:


2. Een paradijs vol spelletjes, in de Landes de Monteneuf

Auberge des Voyajoueurs

Doe je als gezin graag een spelletje, gewoon een gezelschapsspel, een spel waarbij strategisch inzicht nodig is of een behendigheidsspel? In de Auberge des Voyajoueurs kun je zoveel spelletjes doen als je wilt! Dit moderne ecohotel valt nauwelijks op in de natuurlijke omgeving van de Landes de Monteneuf, op de grens van het Forêt de Brocéliande. Voor de gasten zijn er meer dan 800 spellen, uit alle hoeken van de wereld, voor binnen en buiten. Weet je niet wat je zult kiezen? Vraag dan advies aan het team gespecialiseerde begeleiders: zij kennen de spelregels en weten wat nieuw is. Vanuit je kamer of vanuit het appartementenhotel kun je genieten van het uitzicht op de omringende natuur. Tip: loop tussen twee spelletjes door een van de gemakkelijke wandelroutes die starten bij de Auberge. Ze brengen je naar de nabijgelegen megalieten van Monteneuf. 

Auberge des Voyajoueurs

Om te doen: 

3. Op zoek naar de verloren schat, in het dal van de Blavet

Vallée de Pratmeur – Quistinic

Geniet van groene valleien in Quistinic, 30 km ten noorden van Lorient. Bij aankomst word je verwelkomd door de ezels en de pony’s die hier wonen: en die moeten natuurlijk geknuffeld worden! Alpaca’s, kippen, konijnen: de Vallée du Pratmeur is een waar dierenparadijs. Pak je bagage maar uit in een van de boomhutten, waar genoeg ruimte is voor een gezin met 2 of 3 kinderen. Alleen de klim ernaartoe, via een loopbrug of een wenteltrap, is al een avontuur op zich. Vanuit je hoge post heb je prachtig uitzicht over het 25 ha grote terrein! Tijdens een gezellige speurtocht kun je het gebied tot in de kleinste hoekjes verkennen. Andere activiteiten ter plekke: een trampoline tussen de bomen en diskgolf. Heb je hoogtevrees? Kies dan voor de gezellige pipowagen. Wie weet ontdek je van daaruit elfen of korrigans die soms ’s avonds in de buurt wagen…

Vallée de Pratmeur

Om te doen: 

4. Als Robinson Crusoë, aan het water, langs de Côte des Légendes

Slow Village Breizh Légende

De zee aan je voeten en water zo ver je blik reikt. Kom tot rust in de Slow Village Breizh Légende, met directe toegang tot een schitterend wit zandstrand langs de baai van Goulven, in noordelijk Finistère. Kinderen vinden het heerlijk om als Robinson Crusoë te logeren in een van de tiny houses, hutten, bivaktenten of lodgetenten van deze ecocamping. De Slow-Club heeft activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: gekleurd zand maken of sculpturen maken met wat de zee op het strand achterlaat. Met het hele gezin kun je meedoen aan Do-It-Yourself-workshops, en met de andere gasten mag je gebruiken van wat je vindt in de moestuin en het kippenhok die de gasten delen. Verder op het vakantieprogramma in Finstère: zwembad, speurtochten, vertellingen en genieten van frisse zeelucht langs de GR® 34.

Slow Village Breizh Légende

Om te doen:


5. Zwembad en bioscoop, bij de Baai van de Mont-Saint-Michel

Maison d’hôtes Le 1900

Vader en moeder in het bubbelbad, de pubers voor het (bioscoop)scherm, net als in een echte bioscoopzaal, met rijen stoelen, en met keuze uit meer dan 500 films. Disney, comedy’s, avonturenfilms, noem maar op. In Le 1900 kun je ook met z’n allen een escapegame als kaartspel doen – vraag ernaar bij de spellenbar. Le 1900 ligt tussen Fougères en Saint-Malo, op een half uur rijden van de Baai van Mont Saint-Michel. De voormalige stallen en een voormalige schoenenfabriek zijn omgebouwd tot twee mooie 4-persoons vakantiehuizen. In de gemeenschappelijke tuin kun je fijn zitten of rondwandelen en er is ook een verwarmd zwembad. Goed om weer bij te komen, met het hele gezin. En, goed om te weten voor je telefoonverslaafde puber: de wifi is supersnel!

Le 1900

Om te doen: 


6. Spelen in de natuur en kunstwerk-hutten langs de Baai van Quiberon

La Belle Folie – Ploemel

Overnachten in Superpausée, een bijzondere tent, of in Tissée of Cactus, twee bijzondere huisjes? Voor ouders en kinderen is het een magische ervaring, zo’n verblijf langs de Baai van Quiberon. De kunstwerk-hutten van « La Belle Folie » zijn ecologisch ontworpen en liggen ook nog eens in een bos waar de kids prachtig kunnen spelen! Je kunt meedoen met een van de activiteiten die georganiseerd worden door Soline, een speciaal ingehuurde specialist op dit terrein. (*) Haar motto: respect voor de natuur begint met verwondering. Een mooi programma! Verstoppertje spelen, een hut of een tipi bouwen, een boog of een muziekinstrument maken met spullen die je vindt in de natuur… Ze mogen zelfs boompje klimmen (wel veilig natuurlijk). En wat doe je ondertussen zelf? Chillen in de plantenkas, zitten en niksen in de hottub, in een woord: genieten!

La Belle Folie

Om te doen: 

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten