Rennes - Le Loft - Open space et cuisineRennes - Le Loft - Open space et cuisine
©Rennes - Le Loft - Open space et cuisine|Le Loft

Workation: 5 plekken om op afstand te werken vanuit Bretagne

Fijn zandstrand als uitzicht, dat werkt!

Droom je ervan in een andere omgeving te zijn zonder dat het je vakantiedagen kost? Dan moet je richting Bretagne, de ultieme plek voor een workation! Klap je laptop open op een ontspannen en stijlvolle flexibele werkplek. Na het werk snel naar buiten om je hersenen op te frissen in de zeelucht. Een goed bestede vakantie is immers een geslaagde vakantie

In één oogopslag

1. Sfeer van een surfkamp, met uitzicht op Groix

Maison Glaz op het schiereiland Gâvres

De plek alleen al… Een ongerept schiereiland met aan de ene kant het Petite mer de Gâvres, aan de andere kant de oceaan. Maison Glaz staat op de punt, met uitzicht op de rede van Lorient en het eiland Groix. In dit voormalige militaire vakantiecentrum vind je gedeelde werkruimtes, een vakantiehuis, surfkamp accommodaties, een moestuin… (Co)working kan hier in een ruimte met de sfeer van een bibliotheek, met snel internet en goede koffie. Je kunt per dag reserveren of voor een aantal dagen (inclusief overnachting en ontbijt). Als je je laatste mail verstuurd hebt, kun je wandelen langs het kustpad. Of je gaat een partijtje kitesurfen. Iets meer zuidelijk, in Erdeven, ligt hotel La Maison des Dunes, dat ook over een speciale ruimte met werkplekken beschikt. Bureau, printer, wifi… En het strand vlakbij!

La maison Glaz


2. Nieuwe manieren van werken in een hippe wijk

La Colloc in Lorient

La Perrière is een hippe wijk in Lorient, gelegen tussen het centrum en de vissershaven. Als je klaar bent met je werk in La Colloc, stap je zo een kunstgalerie, een ontspannen bistro of een gezellig café binnen. Dit gebouw, met een fris nieuw uiterlijk, biedt 1.400 m² aan ruimte voor coworking in een voormalig bedrijfsgebouw. Je kunt hier kantoorruimte huren voor een week (speciaal vakantiearrangement) of je kunt een plek reserveren per uur of voor een dag in de gedeelde werkruimte. Met een tafel, of lekker chill, op een bank, wat je maar wilt. Het meubilair is nieuw en anders en zo nodigt La Colloc je uit om ook anders na te denken over manieren van werken. Het leukste is wel dat je erover kunt praten met je ‘eendagscollega’s’, bij de lunch, in de keuken. Dat zijn de mooie, verrijkende ontmoetingen!

La Colloc’

3. Open space op twee minuten van het strand

Quay Worker in Saint-Quay-Portrieux

Werken met je voeten (bijna) in het water! Op 2 minuten van het Plage du Casino, in Saint-Quay-Portrieux, ligt Quay Worker, een voormalige kruidenierswinkel die verbouwd is in de sfeer van een loft. Het biedt een open space voor gedeeld werken en twee afzonderlijke werkruimtes (per uur of per dag te huur). Een gezellige huiskamer met een bank en stoelen in Scandinavische stijl, een keukenhoek, houten tafels en bureaus, en aan de muur wandkleden en lijsten… alsof je thuis bent. Er is een praktische telefooncabine waar je ongestoord kunt bellen. En tijdens de schoolvakanties kun je hier lokale makers en ambachtsmensen ontmoeten. Nog een goede tip: in de zomer kun je een biologisch groentepakket reserveren dat hier elke vrijdag door een plaatselijke kweker wordt afgeleverd. Zo heb je meteen je boodschappen voor het weekend gedaan!

Quay Worker


4. Werkplekken delen, en goede ideeën en… de glijbaan!

Le Loft in Rennes

Even flink aan het werk met een bepaald dossier tijdens je citytrip naar Rennes? Klop dan aan bij Le Loft, vlak bij het Couvent de Jacobins en de Place des Lices. Zelfs last-minute vind je nog wel een plek rond de grote tafel die gereserveerd is voor mobiele werkers. Er is een open keuken, een lounge… En behalve de werkruimte, deel je hier ook je goede tips: op het prikbord vind je alle door de vaste gasten geteste en goedgekeurde restaurants in de omgeving. Heb je even een break nodig? Dan ga je naar de siëstaruimte in het souterrain, via de glijbaan! Inderdaad, hier kun je werken tijdens je vakantie, zonder jezelf al te serieus te nemen. Dit is ook een mooi moment om een nieuw concept te testen: het café-coworking. Bij Les Horizons, een hoogbouwcomplex, ligt Chez Moi: je betaalt er alleen de tijd die je er doorbrengt. Wifi, thee, koffie en koek zijn inbegrepen!

Le Loft


5. De sfeer van een New Yorkse loft, bij Les Capucines

“We ARt Minds” in Brest

In Brest de metro uitstappen, en met de kabelbaan naar je werk! We ARt Minds, op de eerste verdieping van de Ateliers des Capucins, biedt ruimte aan freelancers en zzp-ers die vooraf lid geworden zijn van het collectief. Met je lidmaatschapskaart op zak kun je een van de 20 werkplekken reserveren die bij je past en je laten inspireren door de sfeer van een New Yorkse loft. De lichtkoepels zorgen voor veel licht op de mezzanine, waar ook een keuken en relaxruimte te vinden zijn. Heb je een bedrijf? Dan kun je hier een eigen kantoor huren vanaf 1 uur (zonder lidmaatschapsverplichting). In Pont-l’Abbé, in zuidelijk Finistère, kun je in een bijzonder monument werken: de Bigoudens Makers hebben het Hôtel de Bretagne omgebouwd tot een café-winkel-flexwerkruimte!

We ARt minds

Ook Interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten