cabane-dans-les-arbres-berthier-emmanuel.jpg
©BERTHIER Emmanuel

7 bijzondere ideeën

Eropuit in Bretagne

Ken je Bretagne al op je duimpje? Dan wordt het tijd om het eens van een andere kant te leren kennen! Met onze top-7 van bijzondere ideeën krijgt je vakantie nét dat beetje extra: een zen-sfeer, een kunstzinnig accent, een woest randje, een niveau hoger… Bretagne heeft nog zoveel geheimen te onthullen!

1. Overnachten in een vuurtoren

Pak de trap en klim naar boven in een van de legendarische bouwwerken! In de Phare de Kerbel, een vuurtoren net buiten Port-Louis, zit je op 25 m hoogte. Na het bedwingen van de 120 treden kun je genieten van een 360°-uitzicht over de Baai van Quiberon, met zicht op Lorient en in de verte, over het water, op het Île de Groix. In het voormalige lichthuis van de vuurtoren is een studio ingericht met een mahoniehouten vloer en designmeubelen. Spring uit je bed en je hebt meteen een grandioos uitzich.

De vuurtoren van Kerbel


2. Kennismaking met wakeboarden

Wakeboarden is een vorm van watersport die helemaal in is, een mix van waterskiën, snowboarden en surfen. Midden in de natuur is deze activiteit leuk om te doen met je kinderen of met vrienden. Je wordt voortgetrokken aan een 500 m lange kabel en suist met 30 km/u over het water. En als je durft, kun je op de hindernissen en schansen zelfs nog een paar acrobatische toeren uithalen. Als je uitgesuisd bent, kun je nog even nagenieten in het café met uitzicht op het water. Heb je er nog geen genoeg van, probeer dan ook eens het ‘kneeboard’ of bind de klassieke waterski’s onder! De meeste activiteiten kunnen al gedaan worden door kinderen vanaf 7 of 8 jaar.

West Wake Park

Advance ride

BZH wakepark

Wake Park Plessé

3. Slapen in een vogelnestje

De vogelliefhebber die in je schuilt moet wel blij worden van dit concept: installeer je in dit nestje, een oase van rust waar alles aanwezig is om het jou naar je zin te maken. Waar vind je een nog knusser en vrediger plekje? Nestje, bubbeltent of iglo: kies zelf de formule die je aanspreekt voor een gezellig en futuristisch verblijf. Met zo’n 360°-uitzicht reis je regelrecht naar dromenland!

Nids Parcabout            Lov’nid Dihan Hôtel de cabanes

Igloo Domaine Arvor     Bubble Domaine Kermenguy


4. Aan boord van een traditioneel zeilschip

Piraatje spelen met je kinderen, de zilte zeelucht opsnuiven of mee met een cruise op volle zee? Welkom aan boord van een van de 49 traditionele zeilschepen van Bretagne! Hand aan het roer, de zeilen gehesen… Genoeg om je fantasie flink te prikkelen! En tijdens zo’n tocht leer je ook nog eens het een en ander over navigeren op zee. Doorkruis bijvoorbeeld de Golf #van Morbihan aan boord van een sinagot met karakteristieke bruin-rode zeilen, verken aan boord van de Étoile du Roy de baai bij Saint-Malo, of ga aan boord van een oude kreeftenvisser op zoek naar dolfijnen, papegaaiduikers en jan-van-genten in de wateren rond Les Sept Îles… Stuk voor stuk ervaringen die je toch minimaal eenmaal in je leven meegemaakt moet hebben!

Het varend erfgoed van Bretagne

5. Je eigen boomhut

Wil je je een nacht lang terugtrekken uit de wereld? De boomhut is de hoogvlieger onder de bijzondere accommodaties. Hij gaat op in zijn omgeving en op een paar meter boven de grond, in een oase van rust, heb je het gevoel helemaal weg te zijn. In de boomhutten van Le Jardin de Pierre, aan de Côte du Goëllo, worden je dromen werkelijkheid. En de Cabanes des Légendes nemen je ogenblikkelijk mee naar het land van elfen en feeën.

Boomhutten in Bretagne


6. Originele plekken langs de Loire

Langs de 60 km lange oever van de Loire tussen Nantes en Saint-Nazaire staat een dertigtal moderne kunstobjecten, elk op zijn beurt radicaal en gedurfd, temidden van een vredig landschap. Een huis op een 15 m hoge schoorsteen bijvoorbeeld, of een reuzenslinger, of een boot die over de rand van een sluis lijkt ‘gevouwen’. Alle creaties zijn vrij toegankelijk.

Estuaire


7. Ecolodges: nieuwe energie opdoen omringd door de natuur

Vier een 100% natuurlijke vakantie met dit concept dat toerisme combineert met bescherming van de natuur. Je bent welkom voor een verblijf in harmonie met en omringd door de natuur, op schitterende plekken, in hoogwaardige tenten of huisjes of in een accommodatie op het water. Activiteiten in de buitenlucht, biologische maaltijden, een winkeltje: aan alles is gedacht. Het kan niet anders of dat wordt een geslaagde vakantie!

Camping Le Ty Nadan

La Belle Verte

Dihan Hôtel de cabanes

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten