hutres-en-terrasse-en-famille-alexandre-lamoureux.jpg
©LAMOUREUX Alexandre

Met opa en oma naar Bretagne

Het geheim van een geslaagde vakantie!

1. Het onovertroffen strand

De Bretonse stranden zijn dankzij de getijden altijd weer anders, en voor een gezinsvakantie staan ze stevig op nummer één! Vind maar eens betere plek voor waterpret! Kies voor de meest besloten stranden, met kristalhelder water: de baai van Rospico bij Névez, Les Trois Fontaines bij Arzon, de baai van Pissot bij Le Val-André, stuk voor stuk pareltjes die je graag samen beleeft. Je kunt er zandkastelen bouwen, spelen in de golven, op de rotsen klimmen… Is het laagtij? Dat is hét moment om op zoek te gaan naar kleine krabbetjes en schitterende schelpen. Een schepnet mee, laarzen aan, en je beleeft het strand weer heel anders. Of ga strandvissen onder leiding van een gids van het lokale bureau voor toerisme. Momenten om van te genieten, tussen twee crêpes met gezouten boter door.

Badplaatsen voor gezinnen


2. Een andere wereld, op het water

Wil je het water op, dan zijn hier twee suggesties:

  • Een watersportcursus – surfen, zeilen, catamaran… Twee uur lang kunnen de kinderen zich helemaal uitleven, terwijl opa en oma kunnen uitblazen. Iedereen blij.
  • Een dag aan boord van een historisch (zeil)schip! Je maakt een tocht over de zee, hijst de zeilen en geniet met de verrekijker in de aanslag van wat er te zien is: met een beetje geluk kun je de lokale fauna observeren – vogels, dolfijnen, zeehonden… De tochten worden geleid door professionals met passie, die graag laten zien hoe je respectvol met het milieu omgaat. Goed voor fijne herinneringen.

Watersportactiviteiten met het gezin

3. De roep van het woud

Bretagne is een paradijs als het om bossen gaat! Maak maar eens een wandeling door de bossen: je leert er paddenstoelen herkennen. Of bladeren en dennenappels zoeken voor een mooie natuurtafel. In Brocéliande, het bos van de elfen en korrigans, krijgt een wandeling zelfs een magisch tintje. Beleef een wandeling met voorstellingen bij La Porte des Secrets of volg de Ozégan-route bij Monteneuf, en je bent weer terug in je kindertijd. Ozégan, de heidekabouter, neemt je mee op een tocht langs kunst en natuur. Laat je verbeelding de vrije loop, ontdek de rotsen van Huelgoat en de rivier Argent, de schatten van het Forêt de Quénécan, zie hoe de dolmens in het Forêt de Fougères tot leven komen… zelfs je nachtelijke dromen ontkomen niet aan de betovering!

10 boswandelingen

4. Een beetje dichter bij de sterren

Languit op je rug kijken naar de hemel en naar de sterren… Op zomeravonden mag dat! Dit is het moment om fabuleuze zonsondergangen te bewonderen. Je blijft wat langer op om naar de sterren te kunnen kijken. Plekken als de Monts d’Arrée en de eilanden zijn het best, omdat daar weinig lichtvervuiling is, maar gewoon de stad achter je laten werkt ook. Het is verbazingwekkend wat je langs de Bretonse hemel voorbij ziet komen: steelpannen, strijdkarren, beren… En als het regent, kun je het de volgende dag altijd nog eens dunnetjes overdoen in het planetarium!

Reizen in de ruimte


5. Op zoek naar lokale smaken en lokaal vakmanschap

Opa’s en oma’s: in Bretagne mag alles een excuus zijn om je passie te delen met je kleinkinderen! Een culinaire erfenis doorgeven door samen iets te doen, begint soms al bij een bezoek aan de markt, waar al die verschillende smaken te vinden zijn, of door samen te genieten van lokale producten. In Bretagne is alles aanwezig om de handen uit de mouwen te steken en met z’n vieren, zessen of achten een heerlijk verse lunch op tafel te zetten of een koek te bakken voor bij de koffie. Vragen de kinderen om meer? Er zijn genoeg plekken die je samen kunt bezoeken. Carabreizh heeft een leuke en lekkere route uitgezet die een half uur duurt en waarin je alles te weten komt over karamel met gezouten boter en fruitsnoepjes. Bezoek eens een conserven- of een koekjesfabriek en laat je onthullen hoe dat heerlijks op traditionele wijze gemaakt wordt. De kers op de taart, dat is natuurlijk het proeven!

« Made in Breizh »


6. Eten en overnachten: met speciale aandacht voor gezinnen

Dit jaar zit het met eten in de buitenlucht helemaal goed: overal in Bretagne, aan de oever van een meer, aan de voet van een vuurtoren of met uitzicht op de zee, zijn restaurants en terrassen te vinden waar je terecht kunt voor een picknick of een vieruurtje. En als de restaurants weer opengaan, zoek dan een kindvriendelijke gelegenheid uit: zo komt iedereen aan zijn trekken. Wil je zeker zijn van een gemoedelijke sfeer, kies dan voor een crêperie! Extra slagroom of een dubbele volkoren: één ding is zeker, een crêpe is synoniem voor gezelligheid. En wat betreft accommodaties: de selectie Familie (Accommodaties; Thema’s) biedt accommodaties met aangepaste ruimtes en inrichting. Een joert of een hut, een gemoedelijk hotel, een vakantiepark of een camping, zo’n accommodatie is altijd goed voor een ontspannen vakantie!

Restaurants Familie

Accommodaties Familie


7. Vakantiehuis: een zomer vol herinneringen

Een vakantiehuis moet een thuishaven zijn die een diepe indruk maakt. We zoomen in op twee vakantiehuizen, geschikt voor het hele gezin: de eerste ligt op een privé-eiland, het Île à Bois, in de monding van de Trieux, tegenover Bréhat. Dit paradijsje is door een dijk verbonden met het vasteland. Het elegante en comfortabele huis biedt plaats aan maximaal 16 personen. Daal de trappen af en je staat op het strand. Een heel ander soort accommodatie is het hooggelegen Manoir de Rulianec, in Crozon. Vanaf de rotsen heb je een onbelemmerd uitzicht over de Baai van Douarnenez! Het huis biedt plaats aan 15 personen, is kleurrijk en modern ingericht, met natuurstenen schouwen en gepatineerde meubels. Wat wordt jullie keus, deze zomer?

Vakantiehuizen

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten