© Dans l'objectif de Nico
Bijzondere accommodaties in de natuurZeven ideeën voor een bijzondere overnachting

Bijzondere accommodaties in de natuur

Wil je er graag even tussenuit en ben je vooral toe aan rust? Zoek het avontuur op van een of meerdere overnachtingen in een bijzondere accommodatie, midden in de Bretonse natuur! Hier vind je zeven originele accommodaties, midden in de natuur: om echt weg te zijn.

domaine-de-lann-hallat-plougoumelen-15.jpg© Domaine de Lann Hallat

De “cabanes-sculptures” van La Belle Folie

La Belle Folie

Een caravan bovenop een menhir? Nee hoor, je droomt niet! De “cabanes” van La Belle Folie in Ploemel zijn uniek in hun soort. Hier slaap je in een echt modern kunstwerk… De “Keravan”, de “Superpausée”-tent, de huisjes “Cactus” en “Tissée” zijn gemaakt met biologische of gerecyclede materialen. Ze liggen in een klein bos, op een paar minuten afstand van het strand van de Baai van Quiberon. La Belle Folie heeft ook een restaurant, met de sfeer van een table d’hôte. In de grote kas waar bananen en guave groeien, worden kleine, pretentieloze gerechten geserveerd, die bereid zijn met lokaal geproduceerde ingrediënten. Je waant je in een ver land!

 

La Belle Folie


Bos rondom, Le Domaine de Treuscoat

Domaine du Treuscoat

Dat je bos rondom hebt, daaraan hoef je niet te twijfelen op het Domaine de Treuscoat, in Pleyber-Christ. Het ligt halverwege de Baai van Morlaix en de Monts d’Arrée en heeft drie verschillende soorten bijzondere accommodaties, verspreid gelegen in een beschermd bosgebied van 48 ha. Je hebt de keus uit een alpenjoert op een open plek in het bos, een boomhut, of, om nog beter op te gaan in de omgeving, een hangtent tussen de bomen. Internet heb je hier niet, je bent alleen verbonden met de natuur. Langs allerlei uitnodigende paden kun je het terrein nog verder verkennen. En na de wandeling ga je meteen door naar de sauna om je heerlijk te ontspannen! De pluspunten van deze plek? Je vindt er het enige Parcabout®-avonturenpark van het departement Finistère en er worden ponyritten georganiseerd. Leuk voor de kinderen!

 

Domaine du Treuscoat


Een Picasso-treinstel, in Lanester

Lanester

Wil je helemaal weg uit de dagelijkse routine, dan is dit je volgende halte: Lanester! Deze authentieke Picasso, een ouderwetse trein uit de jaren ‘50 heeft een tweede leven gekregen en biedt nu onderdak aan twee bijzonder originele gîtes. Binnen vind je banken van kunstleer, opklaptafeltjes, een bagagerek, couchettes: helemaal de sfeer van een treinreis van vroeger. Je kunt zelfs even voor machinist spelen: klim in de verhoogde cabine, met zijn karakteristieke kubistische neus. De originele ramen, die je met handeltjes opent en sluit, geven uitzicht op een tuin met een overvloed aan bloemen. Elke gîte heeft zijn eigen eethoek. Maar het naastgelegen restaurant, de Auberge du Chemin de Fer, biedt een paar menu’s in stijl (Che-minot, Première classe, …).

 

Gites du Picasso


Een tiny house, op het Château de Pommorio

Château de Pommorio

Een minimalistische versie van het kasteelleven! Probeer het maar eens, zo’n verblijf in een tiny house op het landgoed Pommorio, tussen Saint-Brieuc en Paimpol. 7,5 m², dat is de ruimte die je hebt in elk van de twintig minihuisjes van het landgoed. Ze staan gegroepeerd in een weide, als een soort minidorpje. Binnen vind je alles wat je nodig hebt: een zitgedeelte, een keukenhoek, een minibadkamer en een bed op de slaapzolder, die toegankelijk is via een ladder. Deze tiny houses zijn “Made in Dinard”, in de omgeving dus, ze zijn bedoeld voor zelfverzorging en ze zijn verplaatsbaar. Wil je nog meer isolement? Dan kun je je tiny house midden in het bos laten zetten! Er zijn e-bikes, waarmee je snel bij de kust bent, die hier 800 m vandaan ligt.

 

Pommorio


Onder de appelbomen

Domaine de Lann Hallat

Op het Domaine de Lann Hallat, langs de Golf van Morbihan, vind je enkel rust en stilte. Omringd door platteland liggen hier vier bijzondere gîtes: een mooiere plek kun je je niet wensen. Je hebt de keus: een chalet dat drijft op een meertje, een vissershut aan de rand van een grote tuin, een “bubble suite” waar je (bijna) onder de blote hemel slaapt en een Mongoolse joert aan de bosrand. Je kunt er trouwens ook wandelen door een dennenbos of een tochtje maken in een roeiboot. Wat je ook doet, vergeet in ieder geval niet om de appels te proeven uit de eigen boomgaard. Die wordt biologisch beheerd en telt 2000 fruitbomen van negen verschillende soorten. En bij het ontbijt komt de pure eigen appelsap op tafel.

 

Lann Hallat


Een nomadenbestaan in een Tip Top-caravan

Une caravane Tip Top

Ze zijn klein, ze zijn schattig en ze zijn nog comfortabel ook! De twee Tip Top-minicaravans zijn te huur via Nids en Escale, en het echt iets voor mensen die houden van een trekvakantie. De caravans zijn geïnspireerd op de Amerikaanse Teardrops: ze hebben een slaapgedeelte en een zeer compleet kookgedeelte. Je móet wel vallen voor de druppelvorm, die ze dat knusse uiterlijk geeft. Heb je hem eenmaal achter je auto gekoppeld, dan kun je op pad, op zoek naar een mooie plek voor een overnachting: aan zee, op het Bretonse platteland… kies maar! En weet je het even niet? Nids en Escale heeft vijf routes voor je klaarliggen.

 

Nids en escale


Een vissershut in het moerasgebied van de Brière

Marais de Brière

Ritselend riet, zacht klotsend water… Gun jezelf een paar dagen platteland in dit moerasgebied, de Marais de Bière. De grote vissershut is geschikt voor maximaal 4 personen. Het comfort van deze hut op palen is eenvoudig: voor je elektriciteitsvoorziening heb je een zonnepaneel. Water is beperkt beschikbaar. Vanaf het kleine terras heb je een geweldig uitzicht over het natuurgebied: een prachtig landschap, helemaal ‘s ochtends als de zon opkomt, of ’s avonds bij zonsondergang. En dat visnet? Ja hoor, dat kun je gebruiken! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de carrelet, het staande net dat hier van oudsher gebruikt wordt.

 

Insolite voyage

Oot Interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties