terrasse-au-soleil-couchant-huitres-jgat-rannoustudio-fun-images-059.jpg
©Corporate Ets JEGAT Arradon|Laurent Rannou Studio Fun Images

Waar kun je rechtstreeks bij de producent zeevruchten eten?

Genieten van de smaak van de zee doe je aan het water

Een van de leuke dingen die je in de zomer in Bretagne doet, is natuurlijk zeevruchten eten. En eten bij de producent, dat is de beste manier om te genieten van heerlijke producten, met de zee als uitzicht. Een dozijn oesters, een krab, alikruik, een stuk brood met boter en een glas frisse witte wijn om te toosten: dat is toch het paradijs op aarde! Hieronder vind je een selectie van vijf adressen in Bretagne waar je het beste van de zee kunt proeven.

In één oogopslag

1. Terras met uitzicht op zee

La Perle de Quéhan en Saint-Philibert

Het terras van Maison Quentin in Saint-Philibert is een heerlijke plek om te eten: in de schaduw van de dennen, rond lunchtijd, of op de eerste rang om naar de zonsondergang te kijken. Op deze magnifieke plek in zuidelijk Morbihan kun je zeevruchten eten vlak bij de plek waar ze gekweekt worden, in de baai van Quéhan. Hier worden sinds 1961 met veel zorg platte en creuse-oesters gekweekt. Tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen, krabben, langoesten en gerookte vis staan op de kaart: gewoon genieten van het goede uit de zee. Tot het donker is! Het pluspunt : 2 gîtes met hun voeten in het water laten u genieten van het adembenemende uitzicht op de rivier van Crac’h binnen de oesterkwekerij.

La Perle de Quéhan


2.Zonsondergang boven de Abers

Maison Legris

In het noorden van het departement Finistère kun je eten terwijl je vanaf de eerste rang geniet van de zonsondergang boven de zee! In de oesterbar van Maison Legris, in de Archipel de Lilia bij Plouguerneau, kun je oesters eten die gekweekt zijn op het eigen familiebedrijf, opgericht in 1986. In de modern ingerichte bar zit je naast het buffet waar de oesters worden bereid en het ingebouwde bassin. Bij mooi weer kun je ook buiten de veelvuldig bekroonde oesters eten: zoek een plaatsje op het ruime terras dat uitkijkt over de zee en de voortdurend veranderende landschappen van het Pays des Abers. Wie een origineel gerecht wil, kan kiezen uit de bekende huisgerechten als warme oesters en gebakken zeeoor.

Maison Legris

3. Oesterbar met panoramisch uitzicht

La Ferme Marine Paimpolaise

Oesters eten bij een strohut langs het Douanierspad met panoramisch uitzicht over de baai van Paimpol, wie wil dat niet? Zet je twijfel dus opzij: op naar de oesterbar op de Pointe de Kerarzic. Oesters, tapijtschelpen en tapas van Conserverie La Pampolaise komen hier op tafel, in een schitterende omgeving. Bij zonsondergang heb je hier een geweldig uitzicht! Zo’n plek om te eten wil je toch niet missen in je vakantie?

La Ferme Marine Paimpolaise

4. Kiezen in de visvijver

Visvijvers van Keraliou

Supervers, goede bediening, een adembenemende omgeving. Je droom wordt hier werkelijkheid. Dit is DE plek om vis en zeevruchten te eten. Aan de kant van Brest, de Rede op de achtergrond. We hebben alles onder de loep genomen: de ontvangst is hartelijk. De keuken is verfijnd. Het uitzicht adembenemend met als bonus “ de mooiste zonsondergangen”. In de zomer kun je hier de langste dag van het jaar doorbrengen! Op het bord: heerlijke oesters, vers gegrilde kreeft. Fraises melba uit Plougastel, dat spreekt voor zich …. Hier kun je ook terecht voor een afhaalmaaltijd van zeevruchten. Gezond, eenvoudig, dit is een gewilde plek. Denk eraan om te reserveren!

Visvijvers van Keraliou


5. Een plek aan de Côte d’Émeraude die je niet mag missen

De oestermarkt in Cancale

Cancale bezoeken zonder de beroemde plaatselijk oesters te proeven, dat bestaat eenvoudigweg niet!! Je hoeft er trouwens niet eens voor naar een restaurant, je gaat gewoon regelrecht naar de oestermarkt in de haven van La Houle. Hier kun je vers geopende oesters eten, met een beetje citroensap, gewoon op de kade, terwijl je geniet van het uitzicht op de oesterparken langs de Baai van Mont-Saint-Michel. Cancale hoort tot de « Sites remarquables du goût », plaatsen van bijzonder gastronomisch belang. De hoofdrolspeler is hier zonder enig twijfel de platte Cancale-oester. Daarnaast vind je bij de 8 producenten op deze markt ook creuse-oesters en bouchot-mosselen (BOB) uit de Baai van Mont-Saint-Michel.

Marché aux huîtres de Cancale


6. Ouderwets oesters eten langs de Golf van Morbihan

Maison Jégat

Deze oesterkwekerij in Arradon produceert al sinds 1925 natuurlijke platte en creuse-oesters en wil dat graag blijven doen! Hier vind je geen triploïde oesters of oesters afkomstig uit kweekkamers, maar exemplaren die opgekweekt worden op het zand, op de ouderwetse manier, en die met de hand geoogst worden. Bij mooi weer wordt de kwekerij een proeflokaal, met een 200 m2 groot terras op palen. Op het menu: verse oesters en andere zeevruchten, geserveerd met uitstekend brood en echte karnboter. Wie kan weerstand bieden aan de verleiding van een heerlijke vispastei of tartaar van algen? Om maar te zwijgen over de gevulde kreeft, volgens eigen recept van Maison Jégat! Je drinkt er een glas biodynamische wijn bij… Wat wil je nog meer?

Maison Jégat

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten