le-nessay-julien-pignol.jpg
©Julien Pignol

Droomvakanties

Ontdek de nieuwste juweeltjes

Een kasteel dat uitkijkt over zee, moderne hotels in historische gebouwen, een gerenoveerde ‘longère’, een sterrenkok die je aan tafel nodigt… Pareltjes die je zelden tegenkomt!

In één oogopslag

1. Een moderne sfeer met het stempel van de geschiedenis

Le Grand Bé in Saint-Malo

Het oude belastingkantoor, vlak bij de vestingwerken, is omgetoverd tot een viersterrenhotel. Le Grand Bé heeft 56 kamers, waaronder 4 suites met terras. Je hebt een fraai uitzicht over de daken van de oude vestingstad. De designinrichting is uiterst stijlvol en grijpt terug op de sfeer van Saint-Malo, gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars. In de centrale hal draagt een enorm net bij aan de majestueuze uitstraling van het geheel. Tot de overige voorzieningen behoren een wellnessruimte, een bistronomisch restaurant en een coworkingruimte.

Le Grand Bé


Bijkomen aan de Bretonse Rivièra

Les Garennes in Bénodet

Een helemaal vernieuwd kasteel met 15 gezellige, frisse kamers. Een enorm groot terrein langs de Odet, met 5 km aan wandelpaden. Een zwembad met uitzicht over zee, een spa, een hamam en een sauna om werkelijk helemaal te kunnen ontspannen. Dat is Les Garennes, een verslavend fijn adres. Speciale vermelding voor de e-bikes die u mag lenen voor een ritje naar Sainte-Marine of Bénodet – hoewel het natuurlijk de vraag is of u ook maar een voet buiten deze paradijselijke plek wilt zetten!

Les Garennes

3. Nieuw leven voor kasteel Le Nessay

Saint-Briac-sur-mer

Le Nessay, een kasteel op een schiereiland bij Saint-Briac-sur-Mer, is begonnen aan een heel nieuw hoofdstuk van zijn bestaan. Het stijlvolle 19e-eeuwse familiehuis is omgebouwd tot een hotel-restaurant met 17 viersterrenkamers. Elke kamer heeft zijn eigen stijl, allemaal kijken ze uit over zee. Le Nessay is tegelijk een restaurant met een toegankelijke keuken, een bar en een wellnessruimte waar ook gasten van buiten het hotel welkom zijn.

Le Nessay


4. In de oude Prieuré

Hôtel-spa Ginkgo Biloba in Quimper

In een prachtig monumentaal gebouw in Quimper de wijk Locmaria is Hôtel-spa Ginkgo Biloba gevestigd. Dit viersterrenhotel beschikt over twintig ruime en lichte kamers, waaronder twaalf suites. Een aantal kamers heeft uitzicht over de rivier de Odet, andere over de bijzondere middeleeuwse tuin. De inrichting combineert hout, staal en moderne meubels met unieke creaties van lokale ambachtslieden. De wellnessruimte is ideaal voor een zen-moment.

Hotel Ginkgo

5. Aan zee

Le Pavillon de la Plage in Trébeurden

Het Pavillon de la Plage, in Trébeurden aan de Roze Granietkust, heeft werkelijk een droomligging. Het 20e-eeuwse gebouw is volledig gerenoveerd en is nu een echt charme-hotel. Elk van de twintig kamers heeft een unieke inrichting en decoratie, geïnspireerd op het uitzicht vanuit die kamer: het Presqu’île du Castel, het Île Milliau, de Pointe de Lan Kerellec… Door het gebruik van hoogwaardige materialen en meubelen krijgt het geheel nog meer uitstraling. Het extraatje? Een ruimte waar je je kunt douchen als je terug komt van het strand.

Le Pavillon de la plage


6. Een karakteristieke longère

Le manoir de Kerbot, op het schiereiland Rhuys

Hier, op het Manoir de Kerbot, op het schiereiland Rhuys, ben je echt helemaal weg. Dit nieuwe viersterrenhotel-restaurant heeft op zijn terrein van 5 ha negen kamers gerealiseerd in een bijgebouw, een gerenoveerde longère. Bogen, natuurstenen muren en zoldergebinten geven extra cachet aan de sobere, smaakvolle inrichting. Wat heeft het hotel te bieden op het gebied van ontspanning? Een wellnessruimte, een terras met uitzicht over het meer en het gezelschap van de vogels uit het nabijgelegen Marais du Duer.

Le manoir de Kerbot


7. Een sterrenkok

Château de Boisgelin in Pléhédel

Nadat hij een ster had bemachtigd met zijn restaurant op het Manoir de Lan Kerellec in Trébeurden, vond Mathieu Kergourlay het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met zijn echtgenote Marine heeft de jonge Bretonse chef de leiding overgenomen van het restaurant-hotel van Château du Boisgelin, in Pléhédel, niet ver van Plouha en zijn kliffen. Deze hardwerkende chef gebruikt in zijn keuken bij voorkeur streekproducten en de opbrengst van de groentetuin van het kasteel. Die combineert hij op originele wijze met smaken van de zee en exotische smaken. Marine, zijn vrouw, heeft de leiding over het hotel. Er zijn 14 volledig nieuw ingerichte kamers, met een subtiele combinatie van antiek en modern.

Château de Boisgelin

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten