Randonnée au Cap FréhelRandonnée en famille au Cap Fréhel
©Randonnée au Cap Fréhel|LAMOUREUX Alexandre

8 fantastische uitzichten vanaf de GR®34

Een fotoboek op levensecht formaat


De GR®34, ook wel het Douanepad (Sentier des douaniers) genoemd, volgt een absoluut schitterende route langs de hele lengte van de Bretonse kust. Of je nu langeafstandswandelaar bent of gewoon iemand die af en toe een eindje wandelt, je kijkt je ogen uit langs deze GR-route, die overigens onlangs verkozen is tot Frankrijks meest geliefde langeafstandswandelroute. Een mooie gelegenheid om prachtige plaatjes te schieten van dit magische landschap met z’n zeegezichten die regelrecht op een ansichtkaart kunnen.

In één oogopslag

1. Het einde van de wereld: de Pointe de Pen-Hir

Vooruitstekende rotsen, steile kliffen, een turquoise zee: het schiereiland Crozon vormt een idyllisch decor voor een wandeling. Vanaf de Cap de la Chèvre heb je een uitzicht van 180° over zee, van de Baai van Douarnenez tot aan de Pointe du Raz. Een ander uitzicht dat je vooral niet mag missen: de Pointe de Pen-Hir, met in de diepte een serie rotsen die de Tas de Pois (berg erwtjes) wordt genoemd. Klaar voor een selfie?


2. Uitzicht op de Baai van Morlaix vanaf het Tahiti-strand

Op dit gedeelte van de door de Fransen zo geliefde GR®34 krijg je een vredig uitzicht over de Baai van Morlaix met z’n vele eilandjes. Je kunt een rondwandeling maken langs de mooiste punten van het schiereiland Carantec, en onder meer het Île Callot bekijken, dat bij laag water bereikbaar is. Bij de Pointe de Pen al Lann, op het Tahiti-strand, kun je schitterende foto’s maken van het Îlot de Louët en het Château du Taureau: ze lijken zo dichtbij dat je ze haast kunt aanraken!

3. De Pointe Saint-Mathieu gezien vanaf de Pointe de Penzer

Bij de Pointe Saint-Mathieu is een bijzondere route uitgezet waar je bij mooi weer een uitzicht van 180° hebt van het eiland Ouessant tot het Île de Sein. Als het schemert, wordt het uitzicht nog fantastischer. Het beeld van dit landschap, waarin de kleuren van zee en hemel in elkaar opgaan, wordt dan met vaste tussenpozen verlicht door de stralenbundel van de vuurtoren.

4. Magisch licht op de vuurtoren van Ploumanac’h

Van zulk licht kun je toch alleen maar dromen? De Roze Granietkust draagt zijn naam met recht: hier vind je de fantastische silhouetten van gladde rotsen die tegen het einde van de dag oplichten met een roze-rode gloed. Als je wandelt bij Ploumanac’h, met uitzicht op een rij eilandjes, moet je jezelf inhouden om niet na elke mooie inham je camera te pakken om het landschap vast te leggen: het lijkt wel een expositie in de open lucht!


5. De Côte Sauvage bij Quiberon vanaf het strand van Port Blanc

Op naar de Côte Sauvage bij Quiberon voor een verfrissende wandeling! De grandioos mooie rotsboog die door het water van de oceaan is ontstaan, met in de verte de Pointe du Percho en de omtrekken van een voormalige douanepost, maken een wandeling over het strand van Port Blanc zeer de moeite waard. Na afloop van deze wandeling van zo’n 10 km is de haven van Portivy de perfecte plek om te genieten van een zonsondergang boven de oceaan.


6. Cap Fréhel gezien vanaf de Baai van Croc

De verschillende uitzichten op de rotsen van Cap Fréhel horen tot de fraaiste van Bretagne. Tijdens de wandeling langs de Côte de Goëlo naar het middeleeuwse Fort La Latte heb je steeds uitzicht op Cap Fréhel. Als je bij de vuurtoren bent aangekomen, krijg je bij helder weer een uitzicht dat reikt van het schiereiland Cotentin en Jersey tot aan Paimpol: om stil van te worden!


7. Een plekje op de eerste rang langs de Côte d’Emeraude, bij de Pointe du Grouin

Langs de kust van Saint-Malo naar Cancale vind je afwisselend steile rotsen die zich verheffen uit zee en mooie zandstranden die verborgen liggen tussen de rotsige kapen. De Pointe du Grouin is een ideaal punt om uit te kijken over de Côte d’Emeraude. Vanaf deze plek heb je ook uitzicht op het Île des Landes met al zijn vogelkolonies.


8. Boven het strand van Portuais, bij de Cap d’Erquy

Kliffen en ongerepte stranden, de geur van de hei, het geluid van de branding en de roep van vogels: zet al je zintuigen op scherp! Op mooie dagen laat de Cap d’ Erquy zich in al zijn schoonheid ontdekken. Een panoramafoto of een close-up van de heide en de vlinders die er rondvliegen, aan jou de keus!

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten